Semne că te minte

De Adina Radu, pe

Dacă îl bănuiești ca te minte asupra unui aspect poate ar trebui să fii atentă și la semnele lui non-verbale. Minciuna are picioare scurte așa că, dacă îți ascunde ceva vei afla sigur.

  1. Nu-ti răspunde la întrebari sau ocolește răspunsul. Acesta este primul semn că minte! Evitarea sau eschivarea înseamnă că ascunde ceva.
  2. I se schimbă vocea. Dacă trece de la starea calmă la starea agitată sau invers și își schimbă vocea este foarte probabil ca te minte.
  3. Oferă prea multe detalii. Dacă ajunge să îți descrie extrem de detaliat situația înseamnă că încearcă să te convingă că nu minte.
  4. Devine defensiv. Nu vrea să-ți mai răspundă la întrebări și refuză să mai discute? Poate fi semn că îți ascunde ceva.
  5. Nu îi iese povestea. Niciun minciunos nu poate să dreagă o poveste completă. Dacă poveștile pe care ți le spune par cam trase de păr, probabil că sunt.
  6. Transpiră. Sudoarea este semn al nervozității.
  7. Nu te privește în ochi! Semnul internațional al rușinii. I se pare că dacă nu te privește în ochi, conversația voastră nu are loc.
  8. Își acoperă fața! Așa făcea și Pinocchio pentru că știa că minciunile se pot citi pe față.
  9. Face pauze. Singurul motiv pentru care face pauze după ce este întrebat este că încă se mai gândește ce poveste/alibi să inventeze.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!