Secretele bărbaţilor: ce cred ei despre sex

De Raluca Cristea, pe

Mituri şi discuţii se învârt în jurul bărbaţilor şi a părerii lor despre sex. Multe îi pun pe reprezentanţii sexului tare într-o lumină proastă.

Am stat de vorbă cu mai mulţi bărbaţi şi i-am întrebat ce cred ei despre sex, ce părere au despre miturile sexuale şi despre felul în care sunt percepuţi de societate când vine vorba de sex. Ceea ce trebuie reţinut am reprodus în rândurile care urmează.

În primul rând, bărbaţii vor ca femeile să renunţe la ideea că sexul pentru ei este mai mult o formă de descărcare şi atât, pentru că altfel, ar avea masturbarea la îndemână şi s-ar descurca singuri. Mai mult, nu este vorba de plăcerea cuceririi, pentru că bărbaţii chiar nu vor să facă sex cu o femeie care se simte ,,învinsă”. Deci, despre ce este vorba?

Chiar nu vor sex tot timpul

Treaba stă cam aşa: bărbaţii cred că femeile vor sex mai des, iar femeile cred că bărbaţii vor sex tot timpul. Adevărul este că orice pădure are uscăturile ei şi printre bărbaţi există reprezentanţi care vor să facă sex des, cu partenerele lor sau cu partenere de ocazie la fel cum există femei care vor tot timpul sex indiferent dacă sunt nimfomane sau nu. Dar asta chiar nu este valabil pentru toată lumea.

Sexul este confirmarea că ai ce căuta lângă femeia ta

Şi asta mi se pare una dintre cele mai inteligente şi sexy replici pe care le-am auzit până acum de la un bărbat. Chiar şi ei au temeri, dar noi nu prea le vedem pentru că altfel şi-ar pierde din masculinitate. Oricum, sexul este o confirmare că sunt partenerii potriviţi pentru femeia lor şi că femeia este partenera potrivită pentru ei. Are legătură cu sentimentul plăcut că aparţii într-un fel anume cuiva şi că ai de ce să faci asta.

Sexul înseamnă şi putere

Într-adevăr, partea cu instinctul de dominare nu este un mit, dar nici ceva îngrijorător. Pur şi simplu, bărbaţilor le place să îşi vadă partenera încântată de ce fac în pat, să uite de altceva, să se dedice partidei de sex pentru că au şi ei un mare merit. Este puterea de a fi bărbatul femeii tale şi de a-i controla uneori senzaţiile, însa ambii parteneri ies câştigaţi din schimbul de putere.

Bărbaţii refuză o partidă de sex pentru că…

… de multe ori, chiar le pasă de momentele de afecţiune fără sex. Pentru că, dacă ştiu că nu vor face sex cum trebuie, atunci mai bine îl amână. Pentru că uneori sunt prea nervoşi, obosiţi, neatenţi. Ideea este că bărbaţii vor ca noi, femeile, să ne simţim bine şi să nu povestim apoi cu prietenele despre cât de dezamăgite suntem de iubitul nostru.  

Când vine vorba de sex, chiar semănăm

Spun asta pentru că un bărbat se lasă descoperit şi prin sexul pe care îl face, exact ca o femeie. Şi tot vorbind ca despre o femeie, nu există o singură cale să înţelegi bărbatul de lângă tine, nici percepţia lui despre sex. Trebuie să trăieşti cu el şi să faci sex cu el. Mult, şi bine.

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!