Replicile de agăţat nu funcţionează

De Stela Moisescu pe

Te-ai întrebat vreodată în ce măsură sunt femeile cucerite de replici de agăţat sau care sunt intenţiile bărbaţilor care le rostesc? Specialiştii nu se pun de acord în privinţa eficienţei…

… replicilor de agăţat, iar studiile efectuate de aceştia relevă concluzii… opuse chiar!

Potrivit unui studiu, nu există o replică de agăţat care să funcţioneze. Singura abordare de succes este cea clasică, în care saluţi persoana de lângă tine şi îi pui o întrebare legată de contextul în care vă aflaţi, arată forbeginners.info.

Cercetătorii au mai tras concluzia că ai şanse să cucereşti persoana dacă faceţi cunoştinţă la sfârşitul evenimentului, prilej cu care îi poţi cere şi numărul de telefon.

Simţul umorului, cheia succesului unei replici de agăţat

Potrivit unui studiu 6 din 10 femei acceptă o întâlnire cu un bărbat care a folosit o replică de agăţat, dar una amuzantă, care le-a stârnit râsul!

Dintre cei 4000 de participanţi, 1600 au declarat că sunt căsătoriţi sau se află într-o relaţie serioasă cu un partener care a folosit o replică de agăţat haioasă la început.

Aceste rezultate confirmă teoria că o femeie îl vede irezistibil pe acel bărbat care ştie să o facă să râdă.

Potrivit specialiştilor, dacă un bărbat ne provoacă hohote de râs cu o replică de agăţat, suntem gata să-l lăsăm să ne cunoască mai bine, chiar dacă abia am făcut cunoştinţă. 68% dintre femeile intervievate au declarat că au ieşit la o întâlnire cu un bărbat care le-a abordat astfel. La fel, trei din patru bărbaţi s-au lăudat că au avut succes cu replici de agăţat haioase.

În timp ce majoritatea femeilor a declarat că este pro replicilor haioase de agăţat, 3 din patru participante oferă sigur un feedback  pozitiv bărbatului, dacă replica este urmată şi de un zâmbet din partea lui.

Nu orice replică are însă şanse să ne impresioneze. Trebuie evitate clişeele şi preţiozităţile. Potrivit studiului, replicile care produc efectul scontat sunt cele originale, amuzante, dar inteligente, care vizează o singură femeie şi situaţie.

Ce intenţii au bărbaţii care folosesc replici de agăţat?  

Un bărbat care abordează o femeie cu o replică de agăţat trasmite automat semnalul că nu caută o relaţie serioasă, ci doar o distracţie de moment, apreciază Toni Coleman, expert în relaţii.

În viziunea sa, replica de agăţat inspiră femeilor un joc, intenţii superficiale, o abordare lipsită de originalitate, care a fost cel mai probabil folosită de mai multe ori în aceeaşi seară.

Aşadar, există două motive pentru care unele femei nu pică în plasa replicilor de agăţat: nu vor o legătură cu un bărbat care caută doar o aventură şi nici cu cineva care nu le face să se simtă speciale.

Eficienţa replicilor de agăţat nu ţine de replica în sine, ci de ceea ce vrea cel abordat în plan sentimental şi sexual, precizează expertul.

Nu vrei o relaţie serioasă? În acest caz o abordare amuzantă te va atrage. Dacă eşti în căutarea sufletului pereche, nu-l vei lua în serios tocmai pe tipul care ţi-a apreciat mărimea bustului, fără să-ţi zică un „bună”, mai întâi.

În concluzie, replicile de agăţat trebuie alese cu grijă, la fel şi persoana cărora le adresăm. În timp ce unele vor gusta abordarea, altele vor strâmba din nas. Specialiştii îţi recomandă să foloseşti o replică originală, care este raportată la particular, la persoana vizată de replică şi la contextul în care vă aflaţi. Nu uita să zâmbeşti încrezătoare!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro