Relaţia dintre o femeie şi un homosexual

De Stela Moisescu pe

Relaţia dintre o femeie heterosexuală şi un bărbat homosexual este atât de specială încât a primit un termen definitoriu: fag hag! Sintagma s-a născut în cultura americană şi însemna…
… o insultă. În prezent, femeie adoră să intre în trendul fag hag şi să aibă prieteni homosexuali. Motivele?

Relaţia dintre o femeie şi un bărbat gay este una extrem de armonioasă şi împrumută atât din calităţile relaţiei dintre două femei, cât şi dintre o femeie şi un bărbat, excluzând defectele celor două tipuri de relaţii.

Motivele care fac relaţia dintre o femeie şi un bărbat gay specială

De ce este relaţia armonioasă? Femeia se poate relaxa şi poate fi ea însăşi, netemându-se nici de eventuala competiţie dintre ea şi o prietenă, dar nici de aspectul romantic pe care îl poate căpăta prietenia cu un bărbat heterosexual.

Ca să nu mai punem la socoteală că „dă bine” să mergi pe stradă la braţul unui bărbat gay de când am văzut-o pe Carrie la braţul lui Stanford, în celebrul serial Sex and the City.

În viziunea psihologului Sorina Vrană relaţia dintre o femeie şi un bărbat gay este specială deoarece femeia obţine de la prietenul ei informaţii în exclusivitate legate de bărbaţi.

În plus, din experienţa sa profesională, Vrană a ajuns la concluzia că homosexualii care şi-au acceptat orientarea sexuală sunt persoane cu adevărat prietenoase, deschise şi volubile, calităţi ce atrag o femeie.

Psihologul consideră totuşi că nu orice femeie poate fi prietenă cu un bărbat gay. „Pentru a se închega o relaţie solidă de prietenie, femeia respectivă trebuie să fie tolerantă faţă de comunitatea gay şi să nu aibă prejudecăţi ce nasc discriminări ale persoanelor gay. Relaţia va fi una armonioasă, dacă ea se clădeşte între doi oameni cu valori asemănătoare şi multe lucruri în comun”, explică aceasta.

Relaţia de cuplu şi prietenia dintre o femeie şi un bărbat gay

Vrană mai atrage atenţia asupra faptului că relaţia dintre o femeie şi un bărbat gay poate ajuta sau poate afecta o eventuală relaţie de cuplu a femeii.

Femeia poate ajunge să discute cu prietenul ei gay despre problemele din relaţia de cuplu, în încercarea de a afla acele informaţii în exclusivitate. Pierderea se produce în cuplu atunci când femeie respectivă nu mai comunică cu partenerul ei, avertizează psihologul.

Relaţia de cuplu are însă de câştigat atunci când femeia se informează de la prietenul ei homosexual şi capătă mai apoi curajul să abordeze subiectul dintr-o perspectivă mai bogată şi încrezătoare cu iubitul ei.

Te-ai îndrăgostit de prietenul tău gay? Este de aşteptat!

În sintagma fag hag mai intră şi situaţiile în care o femeie are sentimente sexuale şi romantice faţă de prietenul ei gay, dorind chiar să-l convingă pe acesta că orientarea sa este greşită.

Tocmai avantajele indubitabile ale relaţiei cu un bărbat homosexual o împing pe femeie să-l asocieze pe acesta cu Alesul ei. Se ştie că unele femei îşi doresc să aibă alături de ele un bărbat sensibil şi atent la nevoile lor.

Cine ar putea juca mai bine decât un bărbat gay, care-şi exprimă liber emoţiile, rolul tipului sensibil şi atent? Aceste femei doresc să-şi oglidească propriile calităţi şi valori în partenerul de cuplu. Uneori însă, singurul bărbat cu care pot face acest lucru este homosexual.

Mai grav este faptul că unele femei nu-şi pot înfrâna sentimentele chiar şi atunci când realizează că orientarea acelui bărbat este un fapt cert şi de neclintit. Ele continuă să fie atrase de prietenul gay pentru că refuzul lui este mai uşor de acceptat: refuzul lui nu ţine de ele, ci de natura lui. Femeile respective se consolează la ideea că „problema” nu e la ele, ci la el.

Şi bărbaţii gay le pot folosi pe femei pe post de paravan emoţional şi social

Bărbaţii crescuţi într-o familie homofobă sau în care homosexualitatea este privită cu ochi suspecţi, ori ignorată şi ocolită pot avea tendinţa de a se împrieteni cu femei, de ochii lumii şi ai familiei. Astfel, bărbatul poate sta sub acoperire, spunând că este îndrăgostit de femeia respectivă.

Andreea mărturiseşte că a trecut prin momente jenante alături de mama pritenului ei gay, până să-şi facă un (alt) iubit.

„Mama prietenului meu gay mă întreba de câte ori mergeam în vizită, mai în glumă, mai în serios, cum merg lucrurile între mine şi fiul ei şi când ne oficializăm relaţia. Prietenul meu mi-a mărturisit că nu-i poate scoate din cap mamei sale aceste idei, chiar dacă el neagă totul. Totuşi, a recunoscut că se simte bine în astfel de momente deoarece îşi dă seama că mama lui este încă în ceaţă”, spune Andreea.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro