Anii de liceu trec, prietenii raman?

De Stela Moisescu, pe

Un profesor mi-a spus la inceputul clasei a 9-a ca in anii de liceu iti construiesti primele prietenii adevarate, de viitor. Timpul a trecut si i-a confirmat spusele.
Cei mai buni prieteni pe care ii am (3 la numar) au fost colegi cu mine in liceu. O poveste cu happy ending ai spune? Nu neaparat… Caci din momentul in care sala de clasa nu ne-a mai fost loc de intalnire am realizat ca prietenia in grup este greu de intretinut fara devotament si mici sacrificii!

Schimbarile personale afecteaza grupul


Indiferent ca sunteti un grup de trei, cinci sau zece persoane, o regula e clara: ceea ce va tinea impreuna in liceu nu va mai fi valabil dupa facultate, job sau casatorie. Bunica mea spunea mereu: „viata ne desparte pe toti, mai devreme sau mai tarziu”. Ce voia sa spuna, de fapt? Ca schimbarile fiecaruia din grup afecteaza grupul.

Ce se intampla daca unul dintre voi se muta? Daca altul se casatoreste? Daca cineva isi schimba jobul cu unul mult mai presant? Timpul este un factor important. Atunci cand prioritatile voastre se schimba si petreceti mai putin timpul cu prietenii, grupul are de suferit si se poate destrama.

Cinci reguli de supravietuire


Pentru ca spusele bunicii mele sa nu se confirme si grupul tau de prieteni sa treaca testul timpului trebuie sa te ghidezi dupa 5 reguli simple.

1. Stabiliti o data la care sa va vedeti
Alegeti sa va intalniti o data pe saptamana in ziua, la ora si in locul care convine tuturor. Asezati la o terasa puteti sa povestiti ce ati facut in timpul saptamanii. Chit ca este noua colega de la munca (care este foarte eficienta si arata si bine), o cearta cu iubitul, un film care ti-a placut. Tineti-va la curent cu ce-ati mai facut.

2. Invata sa asculti si sa fii sincera
Nu iti intrerupe prietenii cand povestesc ceva, iar daca iti cer parerea nu divaga spre alte subiecte. Incearca sa iti asculti prietenii si sa le oferi sfaturi la nevoie.
Cat despre sinceritate, spune mereu ceea ce gandesti, dar fara sa jignesti.

Sa zicem ca Anca din grupul tau de prieteni a mers la coafor unde a lasat o mica avere ca sa isi schimbe look-ul. Din parul ei blond si lung a mai ramas ceva foarte filat, de culoarea morcovului. O preferai cu look-ul anterior. Atunci cand te intreaba incantata cum ii sta, nu minti! Nici nu trebuie sa ii arunci un „oribil!” Poate doar un „Stii ca mie imi place parul lung, iar blondul tau natural era super. Imi placea mai mult inainte, dar stiu cum e cand ai nevoie de o schimbare de look.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!