Ce muşchi antrenează poziţiile de sex

De Stela Moisescu, pe

Vrei să-ţi evidenţiezi mai mult muşchii abdominali? Nu da fuga la sală, ci… în dormitor. Alege poziţiile de sex în funcţie de grupele de muşchi pe care le vrei mai tonifiate.

Poziţia misionarului antrenează abdominalii

Nici n-ai crede, având în vedere că stai pe spate şi, aparent, nu depui prea mult efort.

Patti Britson, autorul cărţii „The Art of Sex Coaching” susţine că vei simţi cum lucrează muşchii abdominali dacă ridici zona pelviană şi te mişti în acelaşi ritm cu iubitul tău, arată fitnessmagazine.com.

Poziţia misionarului îţi pune la treabă şi muşchii fesieri. Britton te sfătuieşte să încordezi muşchii fesieri în timp ce ridici pelvisul de la sol.

Poziţia doggie-style antrenează braţele

Dacă te sprijini cu mâinile de un perete din faţa ta îţi vei lucra zona umerilor şi a braţelor.

În rest, poziţia doggie-style clasică îţi exersează cel mai intens cvadricepsii şi antrenează inclusiv musculatura trunchiului, având în vedere sprijinirea în genunchi şi mâini din timpul penetrării.

Femeia deasupra antrenează musculatura pelviană

În poziţia clasică, îţi vei antrena muşchii abdominali şi pelvieni, spune sexologul Yvonne K. Fulbright. Dacă te sprijini în tălpi, automat pui în mişcare musculatura picioarelor şi a posteriorului, dar şi efortul este considerabil mai mare.

Poziţia din picioare antrenează majoritatea grupelor de muşchi

Această poziţie este o provocare pentru rezistenţa ta fizică, e de părere Britton.

Dacă staţi amândoi în picioare cu faţa unul la celălalt, îţi vei antrena în principal musculatura trunchiului şi zona superioară a picioarelor.

Dacă ridici un singur picior, pui la treabă muşchii picioarelor pentru menţinerea unghiului de penetrare şi pe cei ai trunchiului pentru a-ţi păstra echilibrul.

În cazul în care îl cuprinzi pe iubitul tău cu ambele picioare, îţi antrenezi musculatura braţelor în timp ce-ţi înfăşori mâinile de gâtul partenerului.

Atunci când amândoi staţi în picioare, dar tu cu spatele la el, îţi lucrezi aceeaşi muşchi antrenaţi şi în poziţia doggie-style: musculatura trunchiului pentru echilibru şi cea a braţelor, în cazul în care te sprijini cu mâinile de un perete din faţa ta.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!