5 motive pentru care femeile nu fac sex

De Stela Moisescu pe

Dacă treci printr-o perioadă în care sexul nu te atrage absolut deloc, dar te afli într-o relaţie în care iubitul se aşteaptă să i-l oferi, cel mai probabil simţi deja…
… tensiunea ce se strecoară între voi.

Indiferent câtă importanţă îi acordaţi, ştii şi tu că după o partidă fierbinte de sex parcă sunteţi mai apropiaţi ca înainte, totul până la următoarea partidă. Sexul vă conectează şi emoţional şi ajută la clădirea intimităţii în cuplu. Atunci când următoarea partidă întârzie să apară pentru că tu n-ai chef, deşi el insistă, relaţia se deteriorează şi vina pare a fi doar a ta…

Astfel el te întreabă ce ai, îţi face diferite reproşuri, te consolează, se enervează sau devine mai distant. Toate aceste reacţii nu te fac decât să priveşti sexul ca pe o povară, una fără de care relaţia voastră devine o amintire frumoasă şi un stres actual.

Te-ai regăsit în scenariul de mai sus? Nu te impacienta! Faci parte din majoritatea femeilor, mai precis două treimi, care are rezerve în plan sexual. Mai exact, cauţi scuze ca să nu faci sex, în loc să te axezi pe motive de a face sex.

Dacă ai intrat în acest cerc vicios, este important să reperezi cauza, deci să afli care sunt motivele reţinerilor tale din plan sexual.

Iată care sunt principalele 5 motive pentru care femeile nu fac sex, potrivit unui studiu britanic:

1. 47% dintre femei nu mai simt dorinţă sexuală

Aproape jumătate dintre femei au un libido scăzut sau nu mai sunt atrase de partener. Cele două probleme se manifestă asemănător, dar sunt fundamental diferite, aşa că trebuie să le deosebeşti. Încearcă să consumi alimente cu efect afrodisiac şi să te fereşti de anafrodisiace. Cel mai important, analizează ce simţi pentru partenerul tău în momentele erotice. În relaţiile de lungă durată este normal să scadă interesul sexual, tocmai de aceea trebuie să vă faceţi surprize sexuale care să vă scoată din rutină.

2. 45% dintre femei au probleme în atingerea orgasmului

Pentru multe femei orgasmul este o sursă de stres. Atunci când nu îl poţi atinge cu partenerul tău tinzi să eviţi sexul pentru că îţi naşte frustrări şi îţi evidenţiază faptul că nu eşti „suficient de abilă” încât să ai orgasm. Alteori, partenerul este cel care îţi cauzează reţinerea de a face sex. Majoritatea bărbaţilor îşi confirmă masculinitatea în orgasmele oferite partenerei, aşa că dacă te loveşti de o remarcă precum: „nu mă simt bărbat lângă tine” e clar că orgasmul tău s-a dus pe apa sâmbetei.

Orice specialist îţi va spune să nu îţi mai propui să ai orgasm, căci el se petrece în momentele relaxate şi spontane. În plus, noi îţi propunem să încerci poziţiile de sex în care cresc şansele să ai orgasm.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2