6 mituri despre penetrarea vaginală

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:34

Vrei să ştii ce este normal şi ce nu în privinţa modului în care vaginul tău se comportă în timpul sexului? De exemplu, elasticitatea lui nu depinde de frecvenţa…
… cu care faci sex, durerile din timpul sexului nu sunt mereu un semnal de alarmă şi află că te poţi excita, fără să te şi lubrifiezi.

În continuare îţi deconspirăm 6 mituri frecvente despre penetrarea vaginală!

1. Sexul este cu atât mai satisfăcător cu cât eşti mai „strâmtă”

De fapt, reciproca este adevărată. Excitarea funcţionează în felul următor: când eşti gata pentru actul sexul pereţii vaginului tău sunt lubrifiaţi şi suficient de dilataţi încât să acomodeze un penis, iar cervixul tău urcă, pentru a permite penetrarea mai profundă.

Aşadar, nu îţi este recomandat să începi actul sexual, când nu te-ai dilatat suficient, pe motiv că aşa există mai mult contact între pereţii vaginului şi penis. Ai mai multe senzaţii de plăcere în timpul actului sexual atunci când eşti excitată, deci şi dilatată! În plus, vaginul este mai degrabă elastic, în sensul că, deşi se dilată, îl poţi încorda, şi revine la forma iniţială după actul sexual… ceea ce ne trimite la un alt mit despre penetrarea vaginală.

2. Vaginul se „lărgeşte”, dacă ai o viaţă sexuală activă

Penetrarea vaginală nu produce schimbări permanente asupra vaginului. Vaginul este un tub muscular, care se dilată cât să acomodeze penisul (atunci când eşti excitată), iar mai apoi revine la forma iniţială… indiferent cât de des faci sex sau cât de mult durează partida.

Ai putea face sex în fiecare zi, timp de un an, că tot nu s-ar vedea diferenţe, afirmă specialiştii. Ba mai mult, sexul este o formă de exerciţiu fizic pentru muşchii tăi vaginali, aşa că o viaţă sexuală activă îţi tonifică vaginul. În plus, nu trebuie să te sperii, dacă vaginul tău rămâne mai dilatat timp de câteva minute după o partidă de sex.

3. După o perioadă de abstinenţă vei avea un vagin mai îngust

Specialiştii susţin că, la polul opus, nici o perioadă de abstinenţă de un an nu ar afecta în vreun fel dimensiunile vaginului tău. Ai aceeaşi abilitate de a acomoda un penis în timpul sexului, dacă eşti suficient de excitată când începi partida de sex.

Aşadar, este un simplu mit că eşti mai strâmtă după o perioadă de abstinenţă. În schimb, abstinenţa îţi poate afecta libidoul şi abilitatea de a te excita, motiv pentru care ţi se poate părea că ai un vagin îngust! Tocmai de aceea se spune că în ceea ce priveşte libidoul, pofta vine mâncând, iar dacă ai o viaţă sexuală regulată, îţi menţii libidoul la cote normale.

Citeşte alte trei mituri pe următoarea pagină!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter