Nouă mituri despre masturbare

De Stela Moisescu, pe

Pe timpuri circulau mituri bizare despre masturbare, cum că provoacă orbire, nebunie, pilozitate în palmă, dureri de cap sau acnee. Chiar dacă aceste mituri au fost deconspirate…
… trăim în continuare sub influenţa unor preconcepţii ceva mai subtile, ce-i drept, privind masturbarea.

Faptul că trăieşti cu impresia că doar tinerii se masturbează sau că bărbaţii au mai multă nevoie de acest lucru comparativ cu femeile sunt doar două dintre ele! Află care sunt cele mai comune nouă mituri despre masturbare ce ne afectează şi în prezent.

1. Îţi vei pierde abilitatea de a atinge orgasmul cu partenerul de cuplu

Ţi-e teamă că folosirea frecventă a vibratorului te va face insensibilă la atingerile iubitului? Sau că orgasmele repetate din timpul masturbării îţi vor fi îndeajuns, astfel că nu vei mai fi motivată să atingi climaxul în timpul sexului cu partenerul de cuplu?

Frica ta este nefondată. Vibratoarele sau stimularea manuală nu-ţi răpesc abilitatea de a avea orgasm cu partenerul de cuplu. Ele te pot ajuta chiar să descoperi mai multe despre propria plăcere. Le poţi folosi şi în timpul sexului cu iubitul tău, mai ales dacă ai dificultăţi în atingerea orgasmului cu el.

2. Bărbaţii au nevoie de masturbare, dar femeile nu

Iniţiativa de a se masturba nu a fost corelată până acum de experţi cu anumite cauze biologice din care să reiasă o diferenţiere pe sexe. Totuşi, tocmai din cauza acestui mit răspândit, unele femei nu recunosc că se masturbează, spre deosebire de bărbaţii care se laudă cu asta.

De aceea cele mai multe studii relevă că bărbaţii se masturbează în număr mai mare decât femeile.

3. Dacă eşti într-o relaţie nu se cade să apelezi la masturbare

Unii bărbaţi se simt ofensaţi dacă iubita lor se masturbează, crezând că ea nu este satisfăcută cu viaţa lor sexuală. Şi femeile şi bărbaţii ascund uneori faptul că se masturbează pentru a nu răni orgoliul partenerului de cuplu.

Ei bine, masturbarea nu reprezintă o dovadă de insatisfacţie în cuplu, ci o simplă preferinţă. Atunci când alegi şi sexul cu iubitul şi masturbarea este ca şi cum ai cumpăra două sortimente de îngheţată în mod constant. Aşa nu te plictiseşti nici de vanilie nici de ciocolată şi… nici de tine, nici de iubit.

4. Masturbarea este potrivită doar în anii adolescenţei

Deşi filmele pentru adolescenţi abundă în scene de masturbare, în timp ce comediile romantice mizează pe interacţiunea cu sexul opus, nu putem spune că masturbarea este dedicată doar tinerilor.

Sexologii consideră că masturbarea este o activitate sexuală ce ne însoţeşte pe tot parcursul vieţii. În plus, mulţi oameni trecuţi de pragul de 40 de ani apelează la masturbare atunci când problemele de sănătate încep să pună obstacole vieţii sexuale în cuplu.

5. Îi oferi totul în pat, deci iubitul tău nu se masturbează

Te aştepţi ca el să nu caute plăcerea de unul singur din moment ce tu-i îndeplineşti toate fanteziile. Adevărul este că e aproape imposibil să îndeplineşti absolut toate fanteziile unui bărbat. Aşa că iubitul tău se poate masturba cu gândul la fructul interzis. Alteori, consideră masturbarea în sine o plăcere de care nu are motiv să se priveze.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!