Relaţii: iubire sau prietenie? Vezi unde duce prietenia între bărbaţi şi femei!

De Libertatea pentru femei, pe

Ai un foarte bun amic bărbat? Atunci prietenia voastră poate deveni oricând o poveste de dragoste. În caz că ești deja într-o relație, ar trebui să știi că o poți pune în pericol.
Un studiu arată că 82% din aventuri încep ca simple prietenii. Dacă ții la relația cu soțul tău, ar fi bine să stai departe de astfel de amiciții. Ar trebui să-ți dai seama că este ceva în neregulă atunci când ajungi să preferi să-i împărtășești problemele tale unui alt bărbat și nu partenerului tău.

► Semn că relația ta scârțâie

Chiar dacă nu vei ajunge să-ți înșeli soţul, simplul fapt că-ţi place şi de un alt bărbat îţi poate eroda căsnicia. Atunci când te atașezi de altcineva poate să însemne că există o problemă în mariajul voastru. Dar aceasta se rezolvă între voi doi și nu încercând să găsești soluția în afară. Sigur, poate că soțul tău nu-ți mai face curte ca altădată, nu îți mai spune cât de bine arăți și poate chiar nu își mai face timp să stea de vorbă cu tine. Soluția nu este să găsești la altcineva ceea ce-ți lipsește, ci să îți rezolvi problemele de cuplu.

► Soluții pentru relația ta

Încearcă să fii mai atrăgătoare și să îi spui ce ți-ai dori într-un mod în care el să nu-ți poată rezista. Nu îi face reproșuri, ci roagă-l să-ți acorde mai multă atenție. O altă armă este sinceritatea. Povestește-i problemele tale, dorințele sau întâmplările de peste zi. Depinde de tine dacă îi spui și de atracția ta față de un alt bărbat. De multe ori, poate este mai bine să treci astfel de lucruri sub tăcere. Dar în rest, vezi dacă nu cumva și tu te-ai închis față de el. Este momentul să vă „reîmprieteniți”. Rezervă-ți un timp în care să fiți doar voi doi, fără copii, dar și fără televizor. Totodată, ar fi bine să vă vedeți uneori cu familii în care lucrurile merg bine. Astfel, veți avea modele care vă vor ajuta și pe voi.

AI ÎNTRECUT LIMITELE PRIETENIEI ATUNCI CÂND…

… îl atingi ca din întâmplare, cum ar fi să îi iei o scamă de pe haină.
… ești mai atentă ca de obicei la cum arăți atunci când urmează să te întâlnești cu el.
… îi povestești lui mai multe detalii despre ce gândești și cum te simți decât soțului tău.
… te ferești să-i spui soțului despre întâlnirile cu acel amic.
… simți atracție fizică față de el, dar îți spui că nu te vei lăsa niciodată dusă de acest instinct.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!