Infidelitatea în timpul Sărbătorilor

De Stela Moisescu pe

În timpul Sărbătorilor de iarnă suntem mai predispuşi să fim infideli partenerului de cuplu. Motivele variază, de la dulciurile şi petrecerile de Crăciun şi Revelion, până la depresia de sezon .
La această concluzie au ajuns celebrii psihologi americani Dan şi Jennifer, care au explicat în detaliu de ce consideră ei faptul că sărbătorile de iarnă încurajează infidelitatea.

În preajma Sărbătorilor suntem mai stresate şi consumăm mai multe calorii. În mod inconştient privim activitatea sexuală ca pe o soluţie a acestor două probleme.

Petrecerile de Crăciun şi de Revelion de la locul de muncă sunt mici capcane. Colegii de muncă se comportă mult mai relaxat la astfel de adunări. Mai ales, dacă se consumă şi alcool, inhibiţiile se risipesc, iar aventura cu un coleg de muncă, adesea văzut drept fructul interzis, ţi se va părea o idee bună.

La fel, dansul cu un coleg de muncă nu este indicat la petrecere şi nici împărţirea taxi-ului târziu în noapte.

În timpul Sărbătorilor de iarnă oamenii au nevoie de afecţiune, atenţie şi conexiune fizică şi emoţională cu partenerul de cuplu. Dacă acesta nu e disponibil din diferite motive, tentaţia de a căuta toate aceste lucruri în braţele altcuiva de Sărbători creşte simţitor.

În acelaşi timp, în această perioadă se poate întâmpla să ai o depresie, poate din cauza lipsei celor dragi aproape, fapt care te face mai vulnerabilă. Atunci când observi că cineva îşi arată interesul faţă de tine, te simţi măgulită şi dai curs avansurilor lui, ca o modalitate de a trece peste depresie.

Nu în ultimul rând, dulciurile consumate de Crăciun şi de Revelion au efectul de a ne scăpa de stres şi de a ne da o stare de bine. Faptul că fericirea merge mână în mână cu libidoul, e demonstrat de mai multe studii.

Aşadar, de Sărbători libidoul tinde să crească, iar, dacă partenerul de cuplu nu este disponibil, se pot naşte frustrări şi, deci, motive de a ne înşela partenerul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro