5 greşeli comune în igiena ta sexuală

De Stela Moisescu pe

Sexul cel mai intens este cel spontan. Tot el este şi cel mai periculos pentru sănătatea ta, dacă nu îţi iei măsurile de igienă corespunzătoare. Frenezia…
… momentului şi relaxarea de după te pot determina să comiţi anumite greşeli de care nici n-avea habar.

Iată 5 greşeli de igienă pe care mai toate femeile le comit înainte şi după actul sexual!

Foloseşti produsele de igienă ale iubitului tău

Cea mai mare greşeală pentru corpul tău este că te bazezi pe produsele de igienă ale iubitului tău, atunci când dormi noaptea la el. Lucrurile se înrăutăţesc mai ales dacă el este un bărbat conştiincios care îşi cumpără doar produse destinate bărbaţilor şi tipului lor de probleme. Este lesne de înţeles că ele îţi afectează zona intimă, chiar dacă îşi îndeplinesc rolul de curăţare.

Nu este indicat să-i utilizezi săpunul de mâini sau gelul de duş pentru zona ta intimă, pentru că astfel de produse îţi atacă flora vaginală. Ph-ul vaginului este diferit de cel al pielii, este uşor acid, lucru care previne apariţia unor infecţii. Dacă ataci flora vaginală cu produse necorespunzătoare, inviţi bacteriile să se instaleze.

Atunci când mergi la iubitul tău, procură-ţi un săpun destinat zonei intime şi păstrează-l la el.

Faci duşuri fierbinţi

Să zicem că ajungi acasă zgribulită de frig şi te bagi sub apa fierbinte de la duş înaintea unei partide de sex cu iubitul tău. Deşi tu încerci să te încălzeşti şi relaxezi totodată, creezi probleme zonei tale intime. Află că flora vaginală şi intrarea vaginului trebuie menţinute la o temperatură optimă, pentru a rămâne sănătoase. De aceea, îţi este recomandat să te speli în zona intimă întodeauna cu apă călduţă, nu fierbinte! Altfel, eşti predispusă infecţiilor. Reţine pentru la vară că şi apa rece produce acelaşi efect.

Faci spălături vaginale imediat după sex

Femeile care fac spălături vaginale sunt de două ori mai predispuse să facă vaginoză bacteriană, decât cele care se spală intravaginal în orice alt moment al zilei, ne anunţă doctorul Tina Simpson. Dacă te miri, află că imediat după sex pereţii vaginului tău sunt mai sensibili şi mai expuşi. Spălăturile vaginale nu sunt recomandate în general, dar cu atât mai mult după sex, pentru că scad aciditatea ph-ului din vagin. Cel mai bine ar fi să te rezumi la spălăturile externe, cu un săpun fără parfum, cu apă călduţă înainte şi după sex.

Foloseşti acelaşi prosop pentru zona intimă şi restul corpului

Chiar dacă iubitul tău îţi oferă un singur prosop când mergi la el în vizită, tu cere-i două: unul pentru corp şi altul destinat exclusiv zonei intime, atunci când ieşi de sub duş. Bacteriile de pe corpul tău, sau chiar din păr, care nu au un efect nociv, pot deveni periculoase dacă ajung în zona ta intimă.

Nu urinezi după ce faci sex

Medicii îţi recomandă ca întotdeauna să urinezi după actul sexual. Acest lucru te ajută să elimini eventuale bacterii strânse în zona uretrei şi care pot ajunge foarte uşor în vezica ta urinară, lucru care se soldează cu o infecţiei urinară.

Vino Între prietene pentru a afla care sunt măsurile de igienă sexuală luate de alte femei!

Iată ce este normal şi ce nu în privinţa secreţiilor vaginale şi a mirosului vaginului.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro