Dragoste şi sex: De ce relaţia ta poate fi distrusă de telefonul mobil

De Mia, pe Ultimul update Joi, 10 februarie 2022, 11:23

Peste tot în jur avem diferite dispozitive care ne fac viaţa mai uşoară, uneori mai frumoasă, alteori o complică de-a dreptul. Foarte mulţi ar spune că nu eşti nimic dacă nu eşti la zi cu tehnologia, dar poate tot această tehnologie cu care ne încăpăţânăm să ne înconjurăm ne face viaţa mai lipsită de bucurii.
De câte ori ai mers la restaurant şi te-ai uitat în jur? Ai observat cât de multe cupluri de la celelalte mese sunt ocupate să se uite la telefoanele mobile în loc să se ţină de mână sau să discute uitându-se unul în ochii altuia? Sau mai rău, de câte cazuri n-am auzit în care copiii au fost înfometaţi de mai multe ori, în timp ce părinţii erau ocupaţi să se joace pe computer, pe laptop, pe tabletă şi tot aşa?
Pe de o parte tehnologia ne ajută să facem ceea ce ne place, cât mai uşor. Ne ţine conectaţi la tot ce se întâmplă în jurul nostru, însă în tot acest timp suntem „protejaţi” de un ecran, mai mic sau mai mare, cu touch sau fără, care încet, încet ne amorţeşte capacitatea de a simţi cu adevărat, de a lega o prietenie adevărată, nu doar pe Facebook sau alte reţele de socializare, de a experimenta fizic tot felul de senzaţii. Cu cât suntem mai conectaţi la aparatele noastre, cu atât ne deconectăm de oamenii reali din viaţa noastră.
Sex: Cum eviţi relaţiile intime după ce te-a înşelat
La fel se poate întâmpla şi în relaţia ta. De fiecare dată când purtaţi o discuţie şi unul dintre voi se uită la telefon în timp ce ascultă, dă o lovitură relaţiei. În cuplu, ca să ajungi la un nivel dezvoltat de intimitate, trebuie să îţi asculţi partenerul atunci când are ceva de spus, să îl înţelegi, să îi arăţi că ştii cum se simte şi să îi fii alături când are nevoie, dar dacă eşti mai degrabă conectată la iPhone-ul din buzunar, mai degrabă poţi spune că ai o relaţie cu telefonul tău şi nu cu bărbatul din faţa ta.

Citeşte mai departe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!