Diferenţe între fanteziile bărbaţilor şi ale femeilor

De Stela Moisescu, pe

Fanteziile bărbaţilor pun mai mult accent pe vizual şi dinamism, iar ale femeilor pe scenariu şi anticipare. Află de ce se formează diferenţe între fanteziile celor două sexe…
… şi cât de pronunţate sunt acestea!

În plan social, se consideră că bărbaţii sunt activi, tehnici şi cerebrali, în timp ce femeile sunt pasive, expresive şi emoţionale.

Ei bine, firea tehnică a bărbatului corelată cu cea expresivă a femeii naşte diferenţe în ceea ce priveşte fanteziile sexuale ale ambelor sexe.

Un alt motiv fundamental ce trasează diferenţe între fanteziile bărbaţilor şi ale femeilor este sentimentul de vinovăţie. Femeile sunt prin definiţie mai apăsate de remuşcări în plan sexual, decât bărbaţii.

Astfel, s-au născut următoarele cinci mari diferenţe între fanteziile femeilor şi bărbaţilor:

1. Simţul văzului versus celelalte simţuri folosite în fantezii

Sexologul Robert W. Birch crede că diferenţele încep de la simţurile pe care le folosim în timpul unei fantezii.

Bărbaţii îşi antrenează simtul văzului în timpul fanteziei. Ei privesc corpul unei femei, felul în care ea se mişcă sau îi ţintuieşte cu privirea.

În schimb, femeile pun mai mult accent pe celelalte simţuri în timpul fanteziei: tonul răguşit al partenerului sau mirosul lui masculin, arată healthyplace.com.

O altă diferenţă arată că femeile nu vizualizează atât de mult precum bărbaţii zonele genitale în timpul fanteziei.

2. Fantezii romantice versus fantezii murdare

O diferenţă trasată de mulţi sexologi este aceea că fanteziile bărbaţilor conţin situaţii explicite, în timp ce femeile creează scenarii romantice premergătoare actului sexual.

O femeia îşi va imagina contextul în care l-a întâlnit pe bărbatul ce urmează să o seducă şi pune accentul în general pe dinamica dintre personajele din fantezie, consideră sexologul Wendy Maltz.

Fanteziile bărbaţilor conţin mai degrabă scenarii sexuale impersonale. În cazul lor, nu contează decât ceea ce simţi în plan fizic, nu emoţional.

3. Fantezii elaborate versus fantezii simple

O altă diferenţă în privinţa fanteziilor arată că bărbaţii tind să înceapă actul sexual mai repede în decursul unei fantezii, consideră sexologul Maltz.

Femeile, în schimb, creează scenarii provocatoare şi jocuri sexuale, care cresc puterea de anticipare, astfel că actul sexual începe mai târziu decât în cazul bărbaţilor.

Cu alte cuvinte pentru bărbaţi contează ce se întâmplă în timp ce, iar pentru femei ce se întâmplă înainte.

4. Fantezii inocente versus fantezii perverse

Femeile adoră să joace rolul de inocentă de pe urma căreia profită un bărbat cu intenţii rele. Poate de aceea violul este o fantezie a multor femei.

„Genul acesta de fanteziei o lasă pe femeie să-şi spună: Ok, încă sunt o fată bună. Nu am avut forţa necesară pentru a mă opune bărbatului corpolent”, spune Patricia Peterson, specialist în studiul fanteziilor sexuale.

Bărbaţii preferă în schimb să joace un rol îndrăzneţ, chiar la limita trivialului. Plăcerea creşte odată cu gradul de perversiune al fanteziei.

5. Femeile nu vor să li se îndeplinească toate fanteziile, spre deosebire de bărbaţi

Cu privire la fantezia unui viol, nicio femeie nu-şi doreşte să fie abuzată sexual în realitate. Aşadar, o altă diferenţă notabilă arată că femeile preferă ca unele fantezii să rămână la acest nivel şi să nu se materializeze.

Bărbaţii în schimb, sunt mai dornici să-şi pună în practică fanteziile. Chiar dacă la început par prea îndrăzneţe, dacă găsesc o persoană disponibilă, nu dau înapoi.

În general, bărbaţii tind să aibă mai multe fantezii şi să le coreleze cu masturbarea, crede sexologul Birch.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!