15 definiţii din filme despre iubire

De Stela Moisescu pe

Ce este iubirea? Un dar, o abilitate, o adiere de vânt, o prietenie cu năbădăi sau un teren de luptă? Definiţia diferă de la scenarist la scenarist, astfel că iubirea…
… este aceeaşi, dar viziunea asupra ei este mereu alta în peliculele romantice.

Iată 15 definiţii emoţionante ale iubirii, extrase din filme, care îţi oferă o nouă perspectivă asupra acestui sentiment!

Dă click pe titlul filmului pentru a viziona trailer-ul!


1.
„Iubirea înseamnă să suferi. Pentru a evita suferinţa nu ar trebui să iubeşti, dar dacă nu iubeşti, suferi. Aşadar, să iubeşti înseamnă să suferi, să nu iubeşti înseamnă să suferi, să suferi înseamnă să suferi. Iubirea înseamnă să fii fericită. Atunci să fii fericită înseamnă să suferi, dar suferinţa îţi provoacă nefericire. Prin urmare, ca să fii nefericită trebuie să iubeşti sau să iubeşti să suferi sau să suferi din prea multă fericire. Sper că îţi notezi asta…”- „Love and Death”

2. „Ţi-ai întins vreodată braţele şi te-ai învârtit până când ai căzut? Ei bine, aşa este şi iubirea. Totul din tine te imploră să te opreşti, căci vei cădea, dar continui cu orice preţ”- „Practical Magic”

3. „Iubirea nu este un sentiment, ci o abilitate”- „Dan in Real Life”

4. „Iubirea este precum vântul. Nu o vezi, dar o simţi”- „A walk to remember”

5. „Dragostea este întotdeauna răbdătoare şi bună. Nu este geloasă. Dragostea nu este niciodata ostentativă sau îngrădită. Nu este nepoliticoasă sau egoistă. Ea nu găseşte plăcere în păcatele altora, ci gustă doar adevărul. Este întotdeauna gata să scuze, să aibă încredere, să spere şi să îndure orice îi iese în cale”- „A walk to remember”

6. „Nu vei cunoaşte dragostea cu adevărat, până ce nu i te predai”- „Fools Rush In”

7. „Dragostea este un dar, nu o obligaţie”- „Fools Rush In”

8. „Ţine minte, aşa cum a fost scris, să iubeşti o altă persoană este precum a vedea chipul lui Dumnezeu”- „Les Miserables”

9. „Dragostea în stare pură este ceea ce rămâne după ce s-a stins îndrăgostirea. Eu şi mama ta am avut parte de ea, am avut rădăcini care au crescut în aceeaşi direcţie sub pâmânt. După ce toate florile şi funzele ne-au căzut de pe crengi, am descoperit că eram de fapt un singur pom, nu doi”- „Captain Corelli’s Mandolin”

10. „Dacă nu eşti dispusă să te pui în posturi jenante, atunci nu meriţi să iubeşti „- „A Lot Like Love”

11. „Iubirea este prietenie cu năbădăi”- „The Perfect Man”

12. „Cea mai profundă iubire este cea care îţi trezeşte sufletul şi te face să vrei mereu mai mult; cea care naşte foc în inimă şi linişte în mintea ta”- „The Notebook”

13. „Iubirea este un teren de luptă”- „13 Going On 30”

14. „Există doar 4 întrebări de valoare în viaţă: Ce este sacru? Din ce este sufletul compus? Pentru ce merită să trăieşti? Pentru ce merită să mori? Răspunsul la toate aceste întrebări este iubirea”- „Don Juan Demarco”

15. „Iubirea presupune să nu fi nevoită să îţi ceri iertare”- „Love story”
Foto:
Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro