De ce avem vise erotice cu necunoscuți

De Amelia Matei, pe
Fie că vorbești despre el, fie că preferi să îl treci sub tăcere, un lucru este clar: și tu ai avut parte, măcar o dată în viață, de un vis erotic cu un necunoscut. Înainte să încerci să îți descifrezi singură visul și să tragi concluzii grește, consultă părerea specialistei Lauri Lowenberg, autoarea cărții „Dream On It, Unlock Your Dreams Change York Life”.

Citește și – În ce poziție să dormi ca să visezi frumos

Lowenberg susține că visele în care faci sex cu un străin au legătură cu partea ta masculină sau feminină pe care vrei să o activezi mai mult la tine, în încercarea de a-ți menține echilibrul psihic.

Psihologul a studiat visele din perspectiva procesului de individuație, adică fiecare femeie are un animus, componenta masculină a subconștientului femeii, și fiecare bărbat are o animă, componenta feminină a subconștientului bărbatului. În consecință, un astfel de vis erotic are legătură cu starea ta și implică echilibrul dintre caracteristicile tale feminine și cele masculine.

Pentru a descoperi care componentă te reprezintă cel mai mult, anima sau animus, analizează modul în care se comportă străinul respectiv cu tine în vis. În cazul în care necunoscutul din vis pare neexperimentat, înseamnă că trebuie să lucrezi la consolidarea aspectelor tale masculine. Pe de altă parte, dacă partenerul este mai degrabă viril, ar trebui să pui accentul pe cultivarea propriei feminități.

Cu alte cuvinte, Lauri Lowenberg explică faptul că ne simțim atrași de străini care au anima sau animusul nostru. Așa se explică și dragostea la prima vedere, care nu este altceva decât o proiecție a animei sau a animusului.

Studiile arată că bărbații tind să viseze mai mult un act sexual cu o parteneră necunoscută decât femeile. Bărbații visează mai rar despre relațiile reale, în timp ce femeile au mai adesea vise sexuale cu partenerii de viață sau cu cei din trecut.

Citește și – Visele şi simbolurile erotice ascunse

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro