Cum să-ți scapi iubitul de teama de angajamente

De Unica.ro, pe

Să ai un partener care nu se poate hotărî dacă e timpul să vă mutați împreună sau să vă căsătoriți când tu îți dorești aceste lucruri te ține pe loc și îți poate provoca neliniște. Chiar dacă iubitul tău nu intră în această categorie, cu siguranță ai auzit în cercul tău de prieteni sau în familie despre profilul bărbatului care fuge de angajamente. Iată patru motive pentru care bărbaților le este frică să ia decizii importante în relație și cum poți să-l ajuți să depășească astfel de temeri:

Înlătură presiunea

Mulți bărbați se pot simți presați să urmeze calea tradițională a unei relații și să facă pașii potriviți. Societatea, partenera sau familia așteaptă în multe cazuri ca bărbatul să își întemeieze o familie cât mai repede, să aibă o viață profesională de succes și să nu stea pe gânduri când vine vorba de cererea în căsătorie. În aceste situații este posibil ca el să amâne cât mai mult momentul unei decizii. Dacă vrei ca partenerul tău să dea semne că este pregătit pentru o viață întreagă alături de tine, încearcă să nu pui presiune pe această temă sau să îi dai în fiecare zi de înțeles că aștepți asta de la el. În schimb, o relație bazată pe suport și încredere îl va ajuta să realizeze că are tot ce-și dorește. Dacă va înțelege că sunteți amândoi în aceeași echipă, cel mai probabil veți stabili data nunții și veți alege verighetele cât se poate de repede. 

Ajută-l cu frica de refuz

Bărbații pot amâna o cerere în căsătorie sau o propunere de a locui împreună dacă simt că există șanse să fie refuzați. Aceștia sunt deseori speriați de orice posibil conflict care poate duce la o ceartă în cuplu și tind să se retragă fără a găsi o rezolvare alături de parteneră. Dacă observi că partenerul tău tinde să renunțe ușor în momentul în care aveți discuții contradictorii sau devine pasiv agresiv, este posibil ca o dezamăgire anterioară să fie cauza acestei atitudini, așa că încearcă să discuți cu el și să-l faci să realizeze că relația voastră este una solidă, care nu se va destrăma de la o ceartă. Dacă nu ajungeți la niciun rezultat, aveți în vedere consilierea psihologică, o soluție foarte bună atunci când apar blocaje în relații. Lăsați prejudecățile la o parte, și dacă vreți să vă dați o șansă reală, încercați terapia de cuplu. 

Convinge-l că relația voastră nu este despre control

Bărbații tind să privească un angajament pe termen lung ca pe o renunțare la libertate și pierderea anumitor avantaje pe care le aveau anterior. Studiile arată că bărbații se descurcă mai greu decât femeile în momentul în care trebuie să-ți creeze identități și să se îndepărteze de mame, fapt care duce la o frică pe termen lung și la senzația că femeile vor avea mereu un scop ascuns de a-i controla. Momentul în care partenera îi pune întrebări legate de viitorul lor împreună îi provoacă stres și poate începe să pună sub semnul întrebării relația. Dacă ești într-o relație cu un bărbat care vede căsătoria ca un chin sau ca pe o pedeapsă, ai în vedere că este posibil ca acesta să nu fie niciodată pregătit pentru acest pas important. În acest caz, ai două variante: renunți la relație sau încerci să îl convingi că iubirea nu trebuie să însemne control și lipsa libertății. 

Învață să gestionezi o eventuală lipsă de maturitate

Un alt tip complicat de partener cu care să faci un pas în față este cel imatur. Chiar dacă vârsta arată spre ceva diferit, o mulțime de bărbați sunt incapabili să înțeleagă relațiile dacă experiența lor nu este îndeajuns de vastă. Felul în care alege să perceapă lumea și societatea este o asumare a faptului că nu vrea să crească și îi va fi extrem de greu înțeleagă dorințele unei partenere care își imaginează un viitor alături de el. Dacă partenerul tău dă dovadă de imaturitate, nu poți să îl obligi să devină altcineva într-un timp scurt. Singura posibilitate este să fie dispus să creșteți împreună.

O căsnicie și o familie sunt angajamente pe care nu orice bărbat este pregătit să și le asume. Fie că este vorba de o frică adevărată sau că are alte priorități, un bărbat indecis sau unul care fuge de responsabilități poate fi ajutat doar dacă își dorește să se schimbe, așa că verifică dacă poți face o schimbare în viața lui și în funcție de acest lucru decide cât de departe poți merge în relația ta. 

(P) Material realizat în colaborare cu Teilor.

Sursa foto: unsplash.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!