Jumătate din români sunt îndrăgostiţi

De Erika Chivu, pe

Deşi există români care nu s-au îndrăgostit niciodată, majoritatea recunosc că au simţit fiorul dragostei, în medie, de trei ori până acum. În acest moment, 50% dintre…
… internauţii români sunt îndrăgostiţi.

Dragostea la prima vedere nu ne este străină. Conform unui studiu GFK desfăşurat pe internet, peste o treime dintre internauţii români s-au îndrăgostit la prima vedere, sentiment care este mai frecvent în rândul bărbaţilor.

Din cei 700 de respondenţi, cu vârste între 18 şi 54 de ani, 60% şi-au întâlnit iubirea într-un mediu familiar – la serviciu, la şcoală, în grupul de prieteni. Doar 19% şi-au cunoscut actualul partener întâmplător, de obicei în club sau la o petrecere.

Însă există şi cupluri formate pe internet, în special în categoria de vârstă 18-24 de ani. Cei peste 35 de ani preferă să-şi vadă posibilul partener faţă în faţă şi se bazează pe recomandarea rudelor sau prietenilor.

Cel mai important aspect care îi face pe români să se îndrăgostească este legătura emoţională creată, urmată de personalitatea partenerului şi grija pe care acesta le-o acordă.

Calităţile partenerului ideal

Cât despre calitatile unui potenţial partener, majoritatea oamenilor pun preţ pe inteligenţă, simţul umorului, bunătate sufletească şi sinceritate, în această ordine. Dacă vrei să cucereşti un bărbat ar trebui să fii elegantă, stilată, ambiţioasă, dar sensibilă.

Pentru femei, partenerul ideal este amuzant şi inspiră încredere.
Deloc surprinzător, tinerii între15 şi 17 ani recunosc că îşi aleg parteneri care sunt în pas cu moda.

Contrar părerii generale, situaţia financiară nu contează pentru români. Trei sferturi dintre noi s-au îndrăgostit de persoane cu o situaţie materială similară sau mai slabă.

În mod surprinzător, aspectul fizic nu este cel mai important factor care contribuie la închegarea unei relaţii. E drept că bărbaţii pun mai mult preţ pe înfăţişarea partenerei, în topul preferinţelor lor fiind zâmbetul şi ochii. Pentru ei contează ca partenera să fie îngrijită, elegantă, cu parfum plăcut.

Şi femeile urmăresc ochii şi zâmbetul iubitului, dar se uită şi la formele corpului.

Cum cuceresc românii

60% dintre bărbaţi preferă să-şi cucerească partenerele prin simţul umorului şi prin complimente bine ţintite. 40% dintre ei fac gesturi romantice, de exemplu îşi conduc partenerele acasă şi le oferă cadouri simbolice.

Femeile preferă să cucerească printr-un aspect perfect şi un outfit interesant.

Cât durează dragostea

 
Românii nu sunt de acord că „dragostea durează trei ani”. Longevitatea unei relaţii creşte odată cu vârsta celor implicaţi. Dacă adolescenţii iubesc doar câteva luni, adulţii au şi relaţii de 10 ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!