Cum îi propui sex fără implicaţii

De Stela Moisescu pe

Pare simplu să-i spui unui bărbat că nu te interesează o relaţie serioasă cu el, ci doar una sexuală. În fond, ştii că mulţi bărbaţi caută acelaşi lucru. Atunci de ce ne fâstâcim…
… şi nu găsim cuvintele potrivite prin care să-i dăm de înţeles că îl vrem doar pentru sex?

Piedici în calea propunerii indecente

Ai încercat să formulezi în gând propunerea sexuală, dar te-a pufnit râsul? Nu-i de mirare. Încă suntem îngropaţi în stereotipuri potrivit cărora „bărbatul e macho”, dar „femeia este promiscuă”.

Chiar dacă nu-ţi pasă de discriminările privind numărul partenerilor sexuali şi imaginea ta în „societate”, mai ai de trecut şi alte hopuri.

Ce zici de teoriile specialiştilor care susţin că sexul fără implicaţii lasă urme adânci de vinovăţie şi depresie în rândul femeilor? Cu alte cuvinte, doar bărbaţii ar fi capabili emoţional să facă sex fără implicaţii.

Adesea, studiile citează o mulţime de motive pentru care femeile vor sex – pentru creşterea stimei de sine, pentru intimitate, pentru romantism. Plăcerea fizică, atracţia sexuală, dorinţa de a experimenta în pat cu bărbaţi diferiţi ce au tehnici diferite – ocupă ultimele locuri!

Iată ce declară doctorul Marta Hopkinson: „În multe cazuri femeile caută să creeze intimitate cu un bărbat şi îşi vor îngădui să facă sex fără implicaţii pentru a atinge acea apropiere de care au nevoie.”

Cum ne afectează astfel de informaţii promovate drept adevăruri general valabile, nu estimări la baza cărora poate nu stă un număr reprezentativ de femei?

Ajungem să credem că sexul reprezintă pentru doamne şi domnişoare o plăcere emoţională, pe care, evident, o putem obţine doar cu un partener de cuplu stabil. Deci, a dori sex fără implicaţii, în afara unei relaţii de cuplu este de neconceput în cazul nostru. Aşa să fie?

În realitate, sexul fără implicaţii nu este neapărat o fugă de complicaţii emoţionale. Faptul că nu căutăm o relaţie stabilă, dar ne dorim să trăim plăceri sexuale împreună cu cineva, nu denotă că avem un deficit emoţional.

De ce vor femeile sex fără implicaţii?

Potrivit foxnews.com, oamenii, indiferent de gen, preferă sexul fără implicaţii din aceleaşi motive: dorinţa şi atracţia sexuală, plăcerea fizică şi obţinerea mai multor experienţe sexuale. În plus, cei care practică acest gen de sex adoră spontaneitatea actului şi variaţiunile sexuale pe care le implică.

În privinţa sexului fără implicaţii, experienţele sexuale între „prietenii cu beneficii” sunt mai populare decât aventurile de-o noapte, arată diamondbackonline.com.

Dacă ai trecut peste toate aceste piedici şi ştii că sexul fără implicaţii este ceea ce îţi doreşti în momentul de faţă, învaţă cum să-l propui!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2