Cum arată nunta perfectă?

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2022, 15:11
Nunta perfectă e cea care îți place ție…  Și, chiar dacă știi, chiar dacă nu știi ce îți place, noi te ajutăm cu câteva sugestii asupra conceptului de nuntă în 2017: de la spațiu la aranjamente florale și la moda rochiilor de mireasă. Casă de piatră!

Sunteți fericiți, el a venit cu inelul, tu ai zis cu voce tremurată „Da“ și acum aveți o nuntă de organizat. Cum procedați? Cu ce începeți? Ce flori alegeți? V-ați gândit la un concept? Unde va avea loc nunta? Cât va costa meniul? La câți invitați vă așteptați? Cum va arăta rochia ta? Unde plecați în luna de miere? Deja te ia durerea de cap? Cu ajutorul unor specialiști, nunta va rămâne ceea ce trebuie să fie – unul dintre cele mai frumoase momente din viața voastră, a mirilor, și nu un factor de stres. Inspiră-te din sugestiile celor experimentați, orice sfat avizat ajută!

T H E  W E D D I N G – P L A N N E R

Ivona Nenu – Ivo –Your Wedding Planner

Care sunt direcțiile stilistice către care se îndreaptă nunțile în 2017?

Nunțile regale, în săli somptuoase sau la castel, nunțile rustice, cele forest-glam cu candelabre integrate perfect într-un hambar, nunțile în stilul boho-chic, mixul perfect între spiritul liber și eleganță sau nunțile vintage sunt printre cele mai apreciate de miri.

Ce elemente stilistice sunt recomandate, preferate?

Culorile pot fi alese în funcție de anotimp, de locație (indoor sau outdoor), de tema nunții, de preferințele mirilor. All white, de exemplu, denotă puritate, minimalism, ivory și champagne sunt elegante și rafinate, nuanțele de roz emană romantism, auriul creează o atmosferă luxoasă, roșul este o culoare vibrantă, potrivită pentru orice anotimp, iar, în ultima perioadă, des întâlnite au mai fost marsala, burgundy sau violetul.

buchet dhaniel nora purple flowers Buchet  Purple Flowers

Ce trebuie să știe și să facă un wedding-planner?

 1. Să fie un bun ascultător și să înțeleagă viziunea viitorilor miri.
 2. Să fie prompt și să rezolve lucrurile în deadline-urile stabilite. Mi se pare foarte important să simți că te poți baza pe el și să știi că ce discuți se și întâmplă.
 3. Să găsească cele mai bune soluții, să dea cele mai bune propuneri în bugetul evenimentului și, dacă se poate, să încerce să facă și economie.
 4. Să urmărească îndeaproape evenimentul și să încerce să prevadă ce posibile probleme ar putea apărea și să facă tot posibilul să le evite.
 5. Să fie prezent alături de miri pe parcursul pregătirilor și în ziua nunții și să-i degreveze de treburile care i-ar putea încărca inutil și
  le-ar schimba starea de spirit.
 6. Nu trebuie să-i lase pe miri să scape din vedere detalii pe care le vor regreta ulterior, de exemplu fotografii cu fiecare invitat în parte.

O nuntă atipică organizată de tine?

Nunta Adelei Popescu cu Radu Vâlcan. A durat trei zile și trei nopți, ca în povești, într-un loc absolut minunat, în hambarul de la Hadar Chalet, pe poteci marcate de lumânări, printre brazi și fără semnal la telefon, cu ala­iul de invitați…

Ce fel de nuntă ți-ar plăcea să organizezi și n-ai apucat încă?

O prietenă s-a căsătorit pe o plajă absolut superbă din Seychelles, iar imaginile sunt des-prinse parcă din filme. Mi-ar plăcea să încep pregătirile pentru o astfel de nuntă exotică.

Georgiana Averchi – Wedding&Events Planner Lemon Chic Events

Care este abordarea voastră în ceea ce privește organizarea unei nunți?

Deși ne punem mereu la curent cu noutățile în materie de nunți, mie și asociatei mele, Corina, ne place ca întreg evenimentul să spună povestea mirilor, să-i reprezinte, așa că mereu îi întrebăm pe îndrăgostiți câteva detalii despre relația lor: unde, cum a început, ce îi leagă, ce pasiuni comune au, ce locuri frecventează etc. Astfel, reușim să le propunem un concept care să creeze un cadru cât mai familiar și o petrecere de neuitat. Iar după ce am stabilit de comun acord tema nunții, avem grijă ca totul – aranjarea sălii, invitații, aranjamentele florale, buchetele, lumânările, candy-barul, cabina foto, tortul, mărturiile să respecte această temă. Totuși treaba noastră durează până la un anumit punct, pentru că reușita unei nunți depinde, în cea mai mare proporție, de starea emoțională a mirilor.

mire si mireasa

Care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să țină  cont mirii?

 1. Imaginați-vă o nuntă pentru voi doi, nu pentru cei din jur, sfaturi vor veni din toate părțile, însă nu veți putea să-i mulțumiți pe toți.
 2. Terminați pregătirile cu trei-cinci zile înainte, astfel ca pe ultima sută de metri să te ocupi numai de tine: manichiură, masaj și relaxare, coafură și machiaj. Nimeni nu vrea să vadă mirese obosite și stresate!
 3. Nu include în planul nunții anumite tra­diții doar pentru că „așa se face“. Dacă nu vrei să ți se rupă turta sau să fii furată, nu se va supăra nimeni, este nunta ta.
 4. Dansează și distrează-te, socializează doar cât simți nevoia. Este petrecerea ta și ține numai o noapte! De discuții prelungi mai ai timp și altădată, iar mulțumirile pentru participare le poți oferi la final și chiar în zilele care urmează, la telefon!

R O C H I A

Alina Cernătescu – Designer vestimentar

Cum s-au modificat în timp preferințele mireselor în privința rochiei pentru ziua cea mare?

Miresele își  doresc  în continuare rochii ele-gante, dar  acum aleg croieli simple și ținute comode.  Când creăm o ținută de mireasă, ne gândim, în primul rând, că este rochia pe care o porți multe ore în șir.  Dacă  este grea și incomodă, degeaba este plină de pietre prețioase. De aceea, noi  lucrăm foarte mult pe materia-le ușoare și vaporoase.  Majoritatea mireselor aleg acum  crep sau voal de mătase și mai pu-
țin tafta și tul.  De asemenea, în locul crinolinei, se îndreaptă spre drapaje fluide, care modelează materialul să cadă în valuri pe lânga corp.

rochie alina cernatescu Rochie Alina Cernătescu

Ce „in“, ce e „out“?

Cel mai mult ne bucură faptul că miresele renunță la dantelă. Dacă până acum rochiile de mireasă erau realizate cu diferite tipuri de dantelă, acum ele aleg broderii fine din fir sidefat.  |n ziua nunții, îți dorești ca rochia ta să fie unică, iar broderia te ajută să obții asta. Când brodezi manual, direct pe material,
poți crea o pictură din fir  și transforma  rochia de mireasă într-o operă de artă.

F L O R I L E

Dhaniel Nora – Head Floral Artist – Purple Flowers 

Ce se poartă, ce recomanzi pentru sezonul nunților 2016-2017?

Vom asista în 2017 la un declin vizibil al pastelurilor. Declin, nu dispariție completă. La urma urmei, nunțile vin la pachet cu o supradoză de romantism. Iar pastelurile abundă de romantism. Chiar și așa, mirii anului 2016 au dat startul unui nou trend în România când și-au ales florile pentru nuntă. Sau poate că floriștii i-au încurajat să aleagă altceva, fiind inspirați de creațiile marilor maeștri floriști europeni. „|mi doresc ceva foarte natural, degajat, mult verde, să fie precum un buchet cules dintr-o grădină englezească“ o să auzim destul de mult în noul sezon. și nu pot decât să mă bucur.

Purple Flowers

Tu ce recomanzi?

Mereu am preferat buchetele și aranjamentele în care florile se așază natural, organic, fără să fie ceva forțat. Am încercat să aranjez florile în compoziții, așa cum cresc ele în natură. Iar mult evitata verdeață a ieșit de mult de sub domnia ferigii. Eucaliptul, menta, rozmarinul, iedera, stachisul, adiantumul și multe altele au început să fie foarte apreciate și în România. și toate aduc un aer de prospețime și naturalețe aranjamentelor. Trebuie precizat totuși că acest stil organic nu în-seamnă neapărat un aspect câmpenesc. Un aranjament organic poate fi foarte elegant. și asta se datorează florilor folosite. Ranunculus, astilbe, serruria, muscari, eucharis, gloriosa, matthiola, alături de cunoscutele lalele, trandafiri, bujori sau hortensii, dau o notă de rafinament și eleganță aranjamentelor florale. Totul ține de imaginația și priceperea floristului. :i de personalitatea mirilor, bineînțeles. Mereu încurajez cuplurile care ne trec pragul să se gândeasca mai întâi la ceea ce îi definește pe ei.

Vezi cumpărăturile pentru nuntă și listele cu tot ce este necesar!

Citește și – 5 semne ca ești într-o relație sănătoasă

Citește și – 12 de reguli pentru o căsnicie fericită

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!