Ce se intâmplă în corpul tău şi al lui după sex

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 12:01

„Bărbaţii adorm imediat după sex pentru că femeile nu se transformă în felii de pizza”, afirmă autorul Dave Zinczenko. Ignorând exprimarea misogină, afirmaţia…
… explică pertinent unul dintre motivele pentru care iubitul tău adoarme imediat după sex, în timp ce tu ai sta la poveşti cu el sau, măcar, la un episod din serialul tău preferat.

De regulă, majoritatea femeile preferă să rămână în pat lângă iubitul care doarme tun, aşteptând să le ia şi pe ele somnul în braţele lui. Totuşi, de ce el visează deja când tu încă rememorezi partida de sex?

Şi oricât de pasională ar fi fost ea, iubitul tău nu reuşeşte să rămână treaz nici măcar cât să încheie noaptea senzaţională cu un sărut sau să îţi spună cât de minunată a fost.

Dacă ai aflat deja ce se întâmplă în corpul tău când faci sex, vei afla în continuare ce se întâmplă după ce faci sex şi care sunt diferenţele postludiu dintre femei şi bărbaţi.

Bărbaţii sunt mai obosiţi decât femeile după sex

Dacă te-ai uitat la iubitul tău în timpul sexului, sigur ai remarcat că pieptul şi faţa i se înroşesc, lucru care la tine nu se petrece, cel puţin nu cu atâta amploare. În plus, grimasa de pe chipul lui trădează faptul că iubitul tău trăieşte foarte intens, fizic vorbind, actul sexual! Tocmai de aceea, se prespune că de cele mai multe ori bărbaţii depun mai mult efort fizic în timpul sexului decât femeile. La încheierea partidei de sex, sunt şanse ca tu să mai ai un strop de energie rămas, dar iubitul tău să fie pur şi simplu extenuat, motiv pentru care el adorme mult mai repede.

Şi femeile eliberează „hormonul somnului” după sex

Atât femeile, cât şi bărbaţii eliberează un cocktail de hormoni în timpul orgasmului, printre care şi prolactina. Prolactina îţi dă o stare de somnolenţă şi duce la o scădere a dopaminei din organism. Dopamina îţi alimentează dorinţa sexuală, iar un nivel scăzut este asociat cu dezinteres în plan sexual. Aşa se explică perioada refractară a bărbaţilor de după ejaculare, atunci când orice stimul sexual îi lasă pe aceştia reci. În acel moment prolactina este la nivel maxim, iar dopamina la nivel minim. Perioada durează la un bărbat adult în jur de 30 de minute.

Am menţionat însă că şi femeile eliberează prolactină. În cazul nostru, eliberarea acestui hormon nu duce la o scădere subită a dopaminei, scăderea fiind una treptată (de până la două săptămâni). Aşadar, efectele hormonului care dă somnolenţa postludiu bărbaţilor, nu se vad la femei imediat după sex, ci în timp. Tocmai de aceea, tu poţi avea orgasm după orgasm, dar a doua zi sexul nu va mai fi pe lista ta de priorităţi.

Află pe a doua pagină de ce nu adorm bărbaţii după ce se masturbează!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!