Ce probleme de cuplu îi sperie cel mai tare pe bărbaţi

De Raluca Cristea, pe

Adevărul este că femeile şi bărbaţii reacţionează diferit la situaţiile stresante. Şi, dacă pe tine te cunoşti, află ce probleme de cuplu…

… îi sperie cel mai tare pe bărbaţi!

Bonus:  mini sfaturi.

Eşecurile sexuale

Este mai mult decât de aşteptat ca pentru el viaţa sexuală nesatisfăcătoare să fie problema care îi dă cele mai mari bătăi de cap. Mai exact, sunt partide de sex prost care, deşi poate nu îţi vine să crezi, îl pun pe gânduri. Ba se gândeşte la ce ai mai avea nevoie ca să te simţi bine, ba se gândeşte la cât de slabă crezi că este sau chiar este prestaţia lui sexuală. Şi ştim deja că bărbaţii pot face o dramă din calitatea dotării personale şi a partidelor de sex pe care le întreţin.

De-a dreptul nefericit este faptul că, deşi doi oameni se iubesc foarte mult, la fel de mult este posibil ca ei să nu fie compatibili sexual. Dar, să lăsăm poveştile triste la o parte. Dacă iubitul tău are o astfel de temere, spulber-o tu imediat cu poziţii sexuale noi, jocuri erotice, idei noi pentru timpul liber, chiar şi o discuţie sinceră.

Ce-ar fi dacă… ne-am căsători? Am avea un copil?

Un bărbat tânăr fuge ,, ca dracul de tămâie” de ideea căsătoriei şi măririi familiei cu un membru nou născut. La fel şi de ideea de mutat amândoi când nu sunteţi de mult timp împreună. De ce fuge de toate trei şi sunt reale probleme de cuplu pentru el? Pentru că toate trei înseamnă responsabilităţi şi îngrădirea libertăţii lui atât de apreciate.

Ce ai putea să faci? Să nu îl presezi cu mutatul oricât de convinsă ai fi de reuşita schimbării, să vorbeşti de căsătorie şi copii dupa multe luni de relaţie serioasă, mai întâi ca o probabilitate şi nu ca o certitudine.

Cheltuielile, împărţirea banilor

Spre deosebire de tine, care te plângi şi te frămânţi cât se poate de plastic, el fierbe în suc propriu. Nu îşi mai găseşte locul şi, în loc să spună lucrurilor pe nume (că nu staţi deloc bine cu banii), tace. Şi tace. Şi tace. E de ajuns doar să îl întrebi ce are şi o să explodeze spunându-ţi cât de tare îl sperie faptul că trebuie să reorganizaţi drastic cheltuielile.

Fiind aşa zisul stâlp al cuplului/familiei, ajută-l cu un plan clar: puneţi toate veniturile pe hârtie, apoi toate cheltuielile şi vedeţi la ce se poate renunţa.

Când unul dintre voi nu acceptă prietenii celuilalt

Tu eşti mai degajată şi spui ce nu îţi place la prietenii lui sau la ai tăi, analizezi şi îi ceri şi lui părerea. Adică vorbeşti despre ce nu e pe placul tău şi aşa te simţi mai bine. El nu e ca tine. Ar trebui să ştii deja că nici nu se chinuie sa interpreteze replicile tale nuanţate şi nu ia lucrurile personal ba dimpotrivă, îşi acceptă prietenii aşa cum sunt şi are aceleaşi aşteptări de la tine dar, când vine vorba de prietenii tăi, e foarte suspicios.

Oricum, marea lui teamă este să nu cumva prietenii să devină un motiv de ceartă în cuplu şi să intervină conflicte care, la nervi, degenerează. Comunicarea şi răbdarea ar ajuta cu ceva în toate astea!

Iubitul tău ce temeri are în cuplu?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro