Cât de pretenţioasă trebuie să fii când cauţi un bărbat?

De Raluca Cristea, pe

Fiecare femeie are pretenţiile ei, aşadar, îşi impune propriul set de reguli. Cât de pretenţioasă trebuie să fii când cauţi un bărbat?

Ce se întâmplă dacă îţi impui standarde? Se întâmplă ceva deloc surprinzător şi anume, îţi limitezi posibilităţile, uneori în sensul bun, alteori în sensul rău al cuvântului. Standardele te ajută să te ghidezi cumva, să ai o oarecare siguranţă că nu alegi greşit. Este foarte bine să iţi impui standarde în căutarea unui bărbat potrivit, însă doar atât timp cât standardele nu înseamnă de fapt prejudecăţi.

Când te loveşti de prejudecăţi sau de trecut, este imposibil să faci o alegere bună.

Unde cauţi bărbatul potrivit?

Eşti liberă să alegi orice bărbat crezi că ţi se potriveşte, dar trebuie să fii conştientă că mediul în care se învârte este emblematic pentru felul lui de a fi.

Dacă vrei să fie liniştit, meticulos şi un mare iubitor de cultură, caută-l la bibliotecă. Dacă vrei un bărbat puternic cu o poziţie materială solidă, aspiră către promovări în interiorul companiei în care lucrezi deja sau cine ştie, fă ture frecvent pe lângă birourile şefilor. Dacă vrei o aventură de-o noapte sau un bărbat macho, orientează-te printre bărbaţii accesibili din club.

Dacă vrei un bărbat energic sau un amator de senzaţii tari, caută-l pe munte sau la concerte. Tot aşa, dacă vrei un iubit responsabil şi afectuos, caută-l printre cunoştinţele prietenilor tăi, pentru că porneşti din start la vânătoare cu câteva informaţii preţioase.

Ce avantaje îţi aduc standardele ridicate?

Dacă îţi stabileşti niste standarde ridicate, atunci bărbatul pe care o sa îl alegi va avea, cel puţin din punctul tău de vedere, multe calităţi. Va lucra într-un mediu plăcut, va avea prieteni care îţi sunt pe plac şi, trebuie să recunoaştem, va duce o viaţă lipsită de grija banilor.

Aş putea fi acuzată de materialism. Dar nu e aşa. Mă declar de când mă ştiu nematerialistă, dar în ultimul timp am început să admit că iubitul meu trebuie să aibă bani puşi deoparte sau să nu fie cheltuitor. Altfel, nici nu pot gândi practic în privinţa relaţiei – casa noastră, concediile, copilul…

Ce dezavantaje îţi aduc pretenţiile mari?

Cunosc atâtea cazuri, încât pot să declar sus şi tare: cel mai mare şi poate singurul dezavantaj al unor standarde ridicate este să rămâi singură.

Pe măsură ce te maturizezi, pretenţiile se schimbă, cresc. Dacă pe lângă dorinţele ,,înnăscute” adaugi altele, rezultatul este creionarea unui portret bărbătesc aproape imposibil de găsit. Am prietene care au fost singure până pe la 30 de ani, moment în care au ales să coboare puţin ştacheta şi să vadă lumea exact aşa cum este: imperfectă. Ca să nu mai vorbesc de femeile care continuă să fie singure şi nu au curajul să se dezlipească de prejudecăţi.


Tu eşti pretenţioasă? Dacă nu eşti convinsă de cum ar trebui să arate EL, află cum arată bărbatul ideal în viziunea mai multor femei!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!