Ce poți face când partenerul nu te mai dorește?

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:21

Dacă el pare să nu te mai doreasca, te poți îngrijora că are pe altcineva sau că s-a plictisit de tine. Dar, de multe ori, altul este motivul. Ar fi bine sa cunoști care este cu adevarat cauza și apoi sa vorbești cu el și sa rezolvați împreună problema.
De multe ori, femeile sunt în situaţia în care refuza avansurile partenerului, dar când se întâmpla invers, pare ca este ceva în neregula. Totuşi, exista şi aceasta situaţie. „Libidoul scazut la barbaţi poate avea multiple cauze: hormonale, emoţionale, stres, stil de viaţa defectuos, plictiseala în viaţa de cuplu, lipsa comunicarii şi multe altele”, spune psihologul Cristina Ion-Radulescu.
Fenomen natural sau nu
Faptul ca dorinţa sa scada treptat e un fenomen natural. Une ori, odata cu înaintarea în vârsta, unele persoane îşi gasesc împlinirea în alte activitaţi. Chiar daca e un subiect controversat, se pare ca şi barbaţii pot ajunge la andropauza, perioada în care viaţa sexuala este de domeniul trecutului. La un barbat mai tânar, însa, îţi poţi pune semne de întrebare daca vezi ca evita intimitatea.
Poate există şi anumite probleme fizice, unele grave. Nivelul scazut de testosteron, diverse boli (ale prostatei, dar şi diabet, cancer, afecţiuni renale), anumite medicamente care au ca efect secundar scaderea libidoului – toate acestea pot duce la starea de fapt pomenita. Totodata, excesul de pornografie poate avea şi el efect inhibitor. Unii barbaţi îşi pot pierde interesul faţa de partenerele lor daca sunt expuşi la prea multe imagini cu femei care arata ireal de bine şi sunt bombardaţi cu tot felul de fantezii greu sau imposibil de îndeplinit în viaţa reala.
Discuții cu tact
Ar fi bine sa gasești un moment liniștit sa stai de vorba cu el. Înarmeaza-te cu foarte mult tact și rabdare. Unui barbat îi este foarte greu sa-și recunoa sca problemele erectile, mai ales în fața femeii iubite. Ar putea suferi de o boala a prostatei și atunci trebuie sa mearga de urgența la un consult medical. Poate trece printr-o perioada mai stresanta la serviciu și are nevoie de înțelegerea și dragostea ta. Relaxarea îl poate face sa simta din nou dorința. Daca situația nu se îmbunatațește, poate l-ar putea ajuta vizita la psiholog. În cazul în care rutina a omorât pasiunea, fiți inventivi și deschiși ca sa vedeți ce anume v-ar putea trezi simțurile. O vacanța ar fi bine-venita, în care sa va concentrați pe relația voastra, departe de viața monotona de zi cu zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!