Ce faci când nu mai vrea să folosească prezervativul?

De Raluca Cristea, pe

Mijloacele de contracepţie sunt o problemă pentru multe cupluri noi sau formate de ani de zile. Ce faci când nu mai vrea să folosească prezervativul?
Ca să îţi faci o idee despre problema prezervativului în cuplu, am apelat şi la părerile cititoarelor noastre de pe Comunitatea Unica.ro si de pe Forum. Le-am întrebat dacă au trecut printr-o astfel de situaţie sau ce ar face dacă iubitul le-ar spune că nu mai vrea să folosească prezervativul.

Folosirea prezervativului şi cele 3 tipuri de femei

Pusă în faţa unei astfel de situaţii, o femeie se simte frustrată, neînţeleasă pentru că, până la urmă, o metodă de contracepţie feminină implică un proces mult mai complicat decât rularea şi scoaterea prezervativului. Şi asta indiferent dacă vorbim despre pilule, diafragmă, sterilet sau eterna metodă a calendarului. Într-o astfel de situatie, există 3 tipuri de femei:

femeia care, alături de iubitul ei, a găsit o variantă potrivită aşa cum ne spun Simone şi Incognito pe Comunitatea Unica.ro şi pe Forum: ,, Nu m-am confruntat cu aşa ceva pentru că varianta pe care am ales-o ni se potriveşte de minune” – Simone;  ,, Eu n-am avut probleme din acestea, însă eu am ales steriletul ca şi metodă de contracepţie” – Incognito;

femeia care nu ştie ce să facă, la fel cum este şi Elena, care ne mărturiseşte: ,, Mă confrunt cu problema asta de 1 an. O ţinem aşa, ba ca el, ba ca mine. Eu nu vreau să fie doar ca el sau doar ca mine, dar nu vreau pilule sau sterilet”;

femeia care refuză să accepte, aşa cum este şi una dintre cititoarele noastre ,, Eu nu vreau să iau pastile fără să fie nevoie. Aşa că nu bag în mine hormoni doar pentru că nu îi place lui prezervativul. Dacă s-ar ajunge la ce spui tu sper că orice bărbat ar fi suficient de înţelegător ca să-şi dea seama că pilula nu e ca şi cum ai bea un pahar de apă”.

Ce poziţie ar trebui să adopte bărbaţii?

Părerea mea, aceeaşi cu a multor alte femei, este că bărbatul care îţi cere în mod repetat să renunţaţi la prezervativ doar ca să simtă mai multă plăcere este un bărbat egoist, misogin şi despre care mă îndoiesc că îşi iubeşte partenera aşa cum merită. Parteneră care, de multe ori, cedează presiunii şi acceptă propunerea.

Pe Forum, Abetina are o părere foarte pertinentă despre asta: ,, De obicei bărbaţii sunt mai egoişti şi nu se gândesc decât la satisfacţia lor, nu toţi dar marea majoritate aşa fac şi cel mai bine e să aibă femeia grijă de ce vrea să facă cu trupul ei. Eu fac parte din generaţia trecută care nu s-a bucurat de toate mijloacele moderne de care se bucură generaţia tânără şi greu mi-a fost. De obicei cei care se iubesc ar trebui să cadă la o înţelegere ce şi cum folosesc şi când folosesc mijloace de contracepţie, altfel cel care ia hotărârea devine cel care va conduce şi cel care acceptă devine cel condus şi asta nu îmi miroase mie a bine”.

Tu ce părere ai despre ideea anumitor bărbaţi de a renunţa la prezervativ?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!