Când iubitul tău se masturbează prea des

De Stela Moisescu pe

Sexologii recomandă ca frecvenţa ejaculării prin masturbare să fie de două, trei ori pe săptămână. În aceste limite masturbarea aduce beneficii asupra sexualităţii,…
… dar şi asupra sănătăţii.  Dacă iubitul tău întrece această limită află că se supune unor riscuri.

Experţii avertizează că există o aşa-zisă masturbare excesivă, iar ea cauzează bărbaţilor mai multe probleme. Faptul că se masturbează foarte des poate afecta şi viaţa de cuplu, dar şi sănătatea iubitului tău. Află ce poţi face într-o situaţie atât de delicată.

Dacă bărbatul se masturbează prea des, el va întâmpina diferite probleme în timpul sexului cu partenera de cuplu.

Mai exact, iubitului tău îi va fi mai greu să ajungă la orgasm. De ce? Pentru că dacă se masturbează excesiv aplicând foarte multă presiune, partida de sex cu tine nu-i va oferi aceeaşi stimulare, explică doctorul Ian Kerner. Astfel, iubitul tău intră într-un cerc vicios: se masturbează pentru că nu are orgasm cu tine, micşorându-şi şansele de a combate această inabilitate.

Dacă sexul îl aduce aproape de orgasm, dar nu reuşeşte să atingă plăcerea, încearcă să-i oferi tu o stimulare manuală sau orală. Răsfaţă-l astfel pentru a-l dezvăţa de senzaţia oferită de propriile mâini.

În timpul sexului iubitul tău poate avea probleme şi cu menţinerea erecţiei. Atunci când se masturbează prea des, el se extenuează sexual, astfel că muşchii care împiedică lichidul ejaculator să fie eliminat şi care menţin erecţia se slăbesc.

Aşa că pe lângă scurgerile de lichid deranjante, iubitul tău va avea dificultăţi în menţinerea erecţiei. Este important să rărească sesiunile de masturbare, dacă vrea să se bucure de sex cu tine.

Masturbarea excesivă are efecte negative şi asupra sănătăţii bărbatului.

Iubitul tău poate experimenta oboseală, slabă putere de concentrare, dureri de spate, vedere înceţoşată sau crampe în zona pelviană, toate în urma unei masturbări excesive. Ea afectează şi acţiunea ficatului care eliberează enzime ce ajută la producerea hormonilor.

Mai exact, în cazul masturbării excesive organismul iubitului tău va produce în exces dopamină, adrenalină, serotonină, precum şi alţi hormoni sau neurotransmiţători. Aşadar, experţii avertizează că prea multă masturbare cauzează un dezechilibru chimic în organism.

Masturbarea excesivă creează problemele şi în relaţia de cuplu.

După cum te aşteptai, un bărbat care se masturbează foarte des provoacă tensiuni în relaţia de cuplu. Nicio femeie nu doreşte să remarce că iubitul ei preferă o partidă cu el însuşi, decât cu ea.

Doctorul Pam Spurr te sfătuieşte să vezi de unde izvorăşte nevoia sa de a se masturba: este una de eliberare a tensiunii sexuale sau de obţinerea a plăcerii.

În primul caz ar trebui să renunţi să îţi mai faci griji, dacă el se simte bine în pat şi cu tine, fără să se lovească de una din problemele enumerate mai sus.

În cel de-al doilea caz, specialistul te încurajează să vorbeşti cu iubitul tău despre faptul că preferă să obţină plăcere de unul singur. Roagă-l să îţi spună de ce nu te alege pe tine pentru o asemenea misiune. Dacă nu îi place ceva din ce faci tu, primeşte criticile cu seninătate. Cere-i sfaturi şi indicaţii de care să te poţi folosi pe viitor.

Spurr te mai sfătuieşte să îl întrebi cum s-ar simţi el dacă tu ai prefera vibratorul în locul atingerilor sale. Dă-i de înţeles cât de tare te răneşte alegerea sa de a nu te include şi pe tine în ceea ce îi provoacă lui plăcere.

Totuşi, masturbarea aduce beneficii uimitoare în cuplu, dacă alegeţi să îl lăsaţi pe celălalt să fie spectator. Astfel, înveţi direct de la sursă ce fel de mişcări şi atingeri îi plac, iar el poate afla în sfârşit cum se face şi cât de importantă este stimularea clitorisului.

Dacă unul dintre voi are un libido mai ridicat decât celălalt, se poate folosi de masturbare pentru a elibera surplusul de tensiune sexuală şi astfel ţineţi la distanţă divergenţele în cuplu.

Foto: Shutterstock

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită