Ce greşeli sunt de iertat în cuplu?

De Raluca Cristea, pe

Se spune că este în firea omului să greşească. Unele greşeli sunt de înţeles, altele nu. Şi totuşi, există nişte greşeli pe care majoritatea femeilor le iartă.

Iată ce greşeli sunt de iertat în cuplu!

Îţi cere lucruri care nu ţi se par rezonabile

Fie că este vorba despre sex sau orice altă activitate de cuplu, preferinţele diferă de la o persoană la alta. Totuşi, mai sunt şi bărbaţi care nu vor în ruptul capului să lase de la ei. Adoptă varianta de mijloc: spune-i că ţi-ai dat seama cât de încăpăţânat este şi cât de mult îi place să i se facă pe plac, dar şi tu ai preferinţele tale. Tu vrei să faceţi cu rândul, să existe reciprocitate.

Iartă-l prima dată când exagerează cu dorinţele lui, indiferent despre ce ar fi vorba, însă a doua oară refuză să mai faci ce spune el.

Aproape te obligă sa îi faci sex oral

Şi aici mă refer la acele gesturi, uneori atât de evidente, prin care îţi transmite cât se poate de clar că vrea să îi faci sex oral. Ok, ok, am înţeles, sexul oral este printre plăcerile sexuale supreme ale bărbaţilor, dar nu trebuie să te aplece de gât la propriu ca să te facă să înţelegi, nici nu trebuie să îţi bage degetele în gură sau mai ştiu eu ce gesturi cam ciudate. Ideea de a face sau de a nu face sex oral vine de la sine. Oricum, iartă-l prima dată, este bărbat. Şi asta spune totul când vine vorba de sex oral.

Ţi-a jignit prietenii

Este o greşeală de iertat atât timp cât nu devine un obicei. În fond, cu toţii mai spunem vorbe la nervi. Discută cu el şi află ce îl nemulţumeşte, poate chiar are un fundament real pentru lucrurile pe care le-a spus şi te-au deranjat. Apoi, gândeşte-te că relaţia voastră nu există în funcţie de prietenii voştri, ci de voi doi. Iartă-l şi fă în aşa fel încât să nu se repete.

A mers la o petrecere fără tine

Într-adevăr, este o greşeală mai greu de digerat, însă nu este ceva grav. Dacă a mers fără tine la o petrecere imediat după ce v-aţi certat, o petrecere doar cu băieţii sau a companiei unde lucrează, atunci este de iertat, pentru că niciuna din cele 3 situaţii nu îl lasă să se gândească că ar trebui să fii acolo, cu el. Dacă a mers singur fără niciun motiv să facă asta, atunci trebuie să discuţi serios cu el.

Te controlează… oriunde, oricând

Este greşeala la limita între a ierta şi a nu ierta. Dacă încearcă să te controleze prin şantaj emoţional sau verificări, atunci aţi intrat pe un drum uneori cu sens unic. Soluţia este să vorbiţi deschis şi să îl faci să înţeleagă că nu are motive să se teamă. Dacă nu înţelege şi continuă aşa, este cazul să închei relaţia.

Şi nu uita! Prima greşeală, în afara celor grave, este de iertat. Repetarea aceleiaşi greşeli în schimb, este de neiertat. Şi nu pentru că a doua oară este ceva mai grav decât prima dată ci pentru că persoana respectivă nu vrea să înveţe ceva din greşelile faţă de tine, deci, nu te respectă.

Ţi se par de iertat sau de neiertat greşelile de mai sus?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!