A șocat pe toata lumea spunând că mariajul nu înseamnă fericirea personală. Ce a adăugat a pus pe gânduri pe toata lumea

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 13 iunie 2016, 18:55

O femeie a reacționat la postarea unui bărbat care spunea că mariajul trebuie să aibă ca scop fericirea personală. Că nu poate sta cu cineva dacă el nu este fericit. Aceasta i-a scris:

“Credeai că poți găsi fericirea într-un sandvici cu salam? Da, nici eu.

Până nu l-am întâlnit pe actualul meu soț care a mâncat timp de 2 luni doar sandviciuri cu salam pentru a economisi bani pentru a-mi cumpăra un inel de logodnă.

Adevărul este o căsnicie costă!

Când te gândești la costurile unei căsnicii te gândești la cât a costat nunta, nu? Unele statistici spun că un cuplu va cheltui la nunta sa în jur de 100.000 lei. Foarte mulți bani aș zice eu, dar nu se compară cu prețul real al unei căsnicii. Te costă mai mult decât luna de miere, inelul de logodnă –  te costă propria persoană!

Am citit postarea ta și mă gândesc că mulți oameni gândesc ca tine. Asta e societatea în care trăim, o societate în care noi suntem centrul, o societate narcisistă. Ce viață superficială avem!

Dacă te căsătorești cu cineva și singurul tău scop este fericirea ta, o să fii dezamăgit pe termen lung.

Căsnicia nu este despre fericirea ta, căsnicia nu este nici măcar despre tine. Este despre dragoste – cea pe care alegem să o dăruim. Este vorba de sacrificiu, dăruire, iertare!

Nu-i de mirare că alegem divorțul în locul sacrificiului. Pentru că alegem fericirea personală, în loc să alegem dragostea.

Se spune că o căsnicie te învață despre altruism. Eu am învățat lecția asta, împreună cu soțul meu. Pentru că dragostea este sacrificiu, să te dăruiești în toate formele.

Să oferi iertarea când ai fost rănit.

Să oferi timp atunci când nu este momentul.

Să îți deschizi inima desi te doare.

Să speli vasele atunci când chiar nu ai chef.

Să răspunzi cu dragoste atunci când ai vrea să răspunzi cu mânie.

Să îți oferi umărul atunci când credeai că nu mai poți duce.

Să pui pe primul loc nevoile altuia!

Trăim într-o lume în care urăște ideea de sacrificu. Lumea care te învață să vrei putere și control într-o relație. Lumea care te învață ce trebuie să simți. Lumea care te învață că dragostea înseamnă să fii tu fericit. Lumea care ne îndeamnă ca la primul semn de nefericire, să plecăm, să abandonăm nava.

Eu cred că este greșit.

Pentru că cu cât dăruim mai mult, cu atât primim. Dragostea adevărată costă. Te costă inima, timpul, banii. Te costă confortul, drepturile și mândria ta. Te costă, dar dragostea adevărată costă! ”

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!