9 mituri despre căsnicie

De Libertatea pentru femei pe

Ce se spune despre căsnicie şi cât de mult adevăr stă în aceste afirmaţii? Vezi cele mai întâlnite nouă mituri despre căsnicie şi relaţia dintre soţi!

1 Bărbatul are cele mai multe beneficii într-o căsnicie

Realitate: În fapt bărbatul şi femeia beneficiază de aceleaşi avantaje în căsnicie. Căsătoria îndeplineşte atât unuia cât şi celuilalt anumite nevoi, cum ar fi nevoia de apartenenţă, de afecţiune, de stabilitate sau de înţelegere.

2 Un copil îi apropie pe parteneri

Realitate: S-a constatat, în multe cazuri, că apariţia copilului îi îndepărtează pe cei doi părinţi, crescând tensiunea în familie. Rămâne însă adevărat că, din punct de vedere statistic, rata divorţurilor e mai mică în rândul celor care au copii, decât în rândul cuplurile fără copii.

3 O relaţie plină de pasiune este secretul unei căsnicii fericite

Realitate: Nu atât romantismul stă la baza unei căsnicii reuşite, cât devotamentul şi prietenia dintre cei doi. Cele mai fericite cupluri sunt cele în care cei doi au interese comune şi împărtăşesc aceleaşi valori.

4 O femeie educată se căsătoreşte mai greu

Realitate: Au trecut vremurile când un bărbat îşi dorea o soţie doar ca să aibă cine să îi gătească şi să îi aducă pe lume urmaşi. Băr-baţii îşi doresc din ce în ce mai mult femei care să îi înţeleagă şi cu care să poată discuta.

5 Cuplurile care au locuit împreună înainte de căsătorie au şanse mai mari să reziste

Realitate: Cifrele arată că riscul de despărţire este mai mare la cei care au locuit împreună înainte de căsătorie. Partenerii ajung mult mai rapid la soluţia despărţirii atunci când apare o problemă şi nu sunt dispuşi la compromisuri.

6 Căsătoria înseamnă pentru femei un risc crescut de expunere la violenţa domestică

Realitate: Studiile tind să indice că femeile care nu sunt căsătorite sunt mai predispuse la violenţa casnică decât celelalte. Unul dintre motive ar fi că femeile nu îşi leagă destinul de cel al unui bărbat violent.

7 Cuplurile căsătorite au o viaţă sexuală puţin satisfăcătoare

Realitate: Într-o căsnicie, partenerii ajung să se cunoască pe toa-
te planurile, inclusiv pe plan sexual. Ei ştiu cel mai bine care sunt dorinţele partenerului, iar participarea la actul sexual este nu doar fizică, ci şi psihică.

8 Cu sau fără certificat de căsă-torie, viaţa în doi este la fel

Realitate: Cercetările au arătat că dacă certificatul de căsătorie lipseşte partenerii sunt mai preocupaţi de autonomia lor decât de starea partenerului. Prin urmare, şi beneficiile comune au de suferit, de la cele de bunăstare până la cele privind împlinirea emoţională.

9 Certurile distrug căsnicia

Realitate: De cele mai multe ori, conflictele iau naştere din cauza părerilor diferite ale partenerilor, păreri care exprimă personalităţi diferite. Nu există căsnicie fără certuri, şi este firesc să fie aşa. Din când în când, certurile vor ajuta la eliberarea tensiunii din cuplu.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro