7 lucruri care se întâmplă corpului tău când nu mai faci sex

De Oana Savin, pe
Cu cât ajungi mai rar în dormitor cu atât organismul tău va trece prin niște schimbări nu tocmai bune. Lipsa de sex are mari efecte asupra corpului și psihicului tău. Iar situația este mult mai gravă la femei decât la bărbați.

Iată ce se întâmplă când nu faci sex în mod regulat:

  1. Îți pierzi libidoul

Potrivit unui terapeut în acest domeniu, persoanele care se abțin de la sex se simt fără vlagă, cu mai puțină vitalitate și foame de sex.

Dacă nu practici, uiți”, spune terapeutul pentru The Mirror.

Citește și: Morgan Freeman, mesaj emoționat după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

  1. Pereții vaginali se pot slăbi

Fără o frecvență regulată a relațiilor sexuale, cu cât îmbătrânești cu atât pereții vaginului tău se subțiază, ceea ce poate duce la un sex dureros atunci când vei dori să ai din nou relații intime.

  1. Poți experimenta o pierdere a lubrifierii

Un alt efect negativ care se aplică în principal la femeile în vârstă, vaginul se chinuie să se lubrifice atunci când începi actul sexual după o pauză lungă.

Dacă iei o femeie tânără, de 20 sau 30 de ani, va avea destul estrogen pentru a se asigura că țesuturile rămân sănătoase, elastice și lubrifiate atunci când nu face sex. Dacă iei o persoane în jurul vârstei de 60 de ani și nu mai are estrogen, a pierdut acea parte. Lubrifierea vaginului se pierde cu trecerea anilor”, a explicat dr Lauren Streicher.

  1. Durerea din timpul menstruației se poate înrăutăți

Deși este greu de crezut, sexul în timpul menstruației, va atenua durerile din această perioadă.

Uterul este un mușchi și multe femei vor avea o contracție uterină atunci când au orgasm, ceea ce face ca sângele să fie eliminat mai repede, lucru ce duce la micșorarea crampelor menstruale”, a explicat dr. Streicher.

De asemenea rezultă o creștere a endorfinelor care, de asemenea ajută la crampele menstruale”, a completat ea.

Citește și: Whitney Houston ar fi fost abuzată sexual în copilărie de verișoara sa

  1. Riști o infecție a tractului urinar

Deloc surprinzător este faptul că lipsa sexului duce la creșterea șanselor de a prinde o infecție a tractului urinar. 80% dintre aceste infecții se manifestă la femeile aflate la premenopauză, după 24 de ore de la actul sexual.

Frecvența actului sexual este cel mai puternic prezicător al infecțiilor tractului urinar”, a explicat medicul.

  1. Bărbații pot suferi disfuncții erectile

Alt caz de folosește-o sau pierde-o. Potrivit unui studiu, abstinența crește șansele unor disfuncții erectile la bărbați.

  1. Ești mult mai stresat

Te simți stresată? Cauza ar putea fi lipsa sexului. Dacă ai relații intime în mod regulat vei scăpa de această problemă.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!