Săptămâna asta fumăm seriale light. Top 5 seriale care merg dimineața la o cafea

De Alexandru Preda pe
Alexandru Preda - fiul scriitorului Marin Preda - este curatorul de seriale la UNICA și ne face săptămânal o serie de recomandări, pentru a ne petrece timpul liber în cel mai plăcut mod cu putință. Săptămâna aceasta, el ne-a vorbit despre serialele light, acele producții TV fără încărcătură emoțională majoră, pe care le putem "consuma" ușor, fără pretenții.

Serialele bune creează dependență și generează un grad mare de implicare emoțională din partea privitorului. Mi s-a întamplat de multe ori să mă simt prins în universul ficțional al unui serial și trebuie să recunosc că senzația nu e întotdeauna plăcută. Acum depinde mult și de serial, dacă te uiți la un love story e ok, dar dacă te prinde vreun thriller/horror ai cam pus-o!

Am pățit asta de câteva ori în special după partidele de binging prelungit în care urmăream un singur serial. Eram atât de prins încât visam noaptea că joc în film și mă trezeam panicat întrebându-mă unde sunt. Groaznică senzație!

Zilele trecute m-am întâlnit cu o bună prietenă care m-a rugat să-i recomand un serial mai ușor, mai light, pentru că se simte prinsă în „The Handmade`s Tale”, un serial cu o încărcătură emoțională mare. I-am spus că am pățit-o și eu și am ras împreună pe marginea experienței trăite, după care i-am recomandat câteva seriale de evadare, inofensive din punct de vedere emoțional, care m-au ajutat să mă deconectez atunci când mă simțeam captiv.

Killing Eve se vrea a fi un James Bond fără James Bond. E un action-spy cu o aromă de thriller și cu garnitură de dramă. Unui ucigaș profesionist psihopat i se pune pata pe un mărunt analist al British Intelligence. Analistul rezistă asaltului psihologic și amândoi încep un joc de-a soarecele și pisica, în care regulile se schimbă după bunul plac al jucătorilor.

Deși pare o bestie, Killing Eve nu are acea încărcătură dramatică specifică filmelor de gen. Serialul e interesant, se vede repede și nu lasă urme emoționale. Ca să nu mai spun că e și plin de premii…

În rolurile principale: Sandra Oh (Greys Anatomy) și Jodie Comer (The White Princess sau My Mad Fat Diary), o actriță capabilă de metamorfoze artistice deosebit de interesante.

For the People este un serial cu avocați tineri, frumoși și ambițioși care se înfruntă pe „viață și pe moarte” prin sălile tribunalului „The Mother Court,” din N.Y.  Lumea avocaților este tare ciudată. Azi poți fi de partea procuraturii, încercând să convingi juriul că omul pe care l-ai arestat este vinovat și mâine poți fi în gașca apărătorilor încerând să-l faci de rahat pe procuror. Dacă nu ești avocat, poți să alegi să fi neutru sau poți să ții cu ambele părti (așa ca mine) și atunci ai șansa să guști din toata prăjitura legală americană.

Serialul este light, dar în același timp interesant. Povestea te prinde repede și îți creează o stare de bună dispoziție menită să îți facă ziua mai ușoară. Cazurile sunt bine alese și diverse, iar actorii completează registrul cu tinerețea și entuziasmul lor.

The Resident este un serial cu doctori făcut după o rețetă artistică mai rar folosită. Un grup de doctori rezidenți al unui spital șmecher din State, descoperă că toate greșelile medicale făcute de șeful secției de chirurgie în sala de operație sunt acoperite de ceilalți doctori, cât și de conducerea spitalului.

În ciuda subiectului fierbinte, serialul nu are tensiunea dramatică a lui Greys Anatomy sau The Good Doctor, iar aroma de policier îl face numai bun pentru deconectare.

The Resident este un serial light, cu accente polițiste, cu personaje mișto și cu un scenariu interesant.

The Marvelous Mr Maisel este o comedie, mega, mega funny despre o doamnă din zona high a societății care își descoperă întâmplător talentul de comediant într-unul dintre sutele de cluburi de stand-up din N.Y. Serialul a câștigat două Globuri de Aur pentru cel mai bun serial de comedie și cea mai bună actriță într-un serial – Musical sau Comedie.

Așa că, chiar dacă nu ești fan seriale de comedie cred „Minunata Doamnă Maisel” este un super serial pe care nu ai voie să-l ratezi!

Genius. Albert Einstein și Pablo Picasso sunt protagoniștii acestui superb serial despre oamenii deosebiți ai vremurilor noastre. Produs de National Geographic, serialul urmărește viața tumultoasă a acestor două mari personalităti, într-o perioada neagra a istoriei – Nazismul și Cel de-al doilea Razboi Mondial.

Sunt multe lucruri  pe care nu le stiam despre Albert Einstein – n-am știut că omul era deosebit de curios și de îngâmfat. N-am știut că a fost funcționar într-un birou de brevete, că a fost nevoit să fuga din Germania sau că îi plăceau femeile. Toate astea și multe altele le-am aflat din serialul celor de la N.G.

Cobra Kai este mai light decât o țigară light. Este serialul care te poate scoate lejer dintr-o stare proastă pentru că este ușor de urmărit și te deconecteaza rapid. Îl poti vedea cu ochii pe jumate închiși, picotind, fără să-ți fie teamă că poți rata ceva important.

Serialul continuă povestea celebrului film Karate Kid de acum 30 de ani. Johnny Lawrence, un fost campion de karate se hotărește să-și deschidă propria sală de sport – Dojo Cobra Kai.  Initiativa sa nu rămâne neobservată și reaprinde vechea rivalitate dintre el și Daniel LaRusso, mai vechiul său adversar din finala concursului de karate de acum 35 de ani.

Episoadele sunt scurte (30 de minute) și merg repede. Serialul e funny, e ușor, și te scoate din stare.

Am spus de multe ori, timpul este inamicul numărul unu al serialistului pătimaș. Când nu știi la ce serial să te uiți, aruncă o privire pe serialex.ro și poate îți vine vreo idee. Nici eu nu am timp de pierdut, asa că recomand numai seriale bune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro