…dacă și vrei, și îți și place, se poate… orice?

De Vlad Logigan pe
M-am trezit născut în lumea asta. Nu eu am ales. M-am trezit născut aici. Și dacă tot m-am trezit născut aici, măcar să fac ce-mi place-n viața asta. Sau să fac așa încât, ce fac, să-mi placă.

Acum zece ani deveneam actor. Încă nu m-am răzgândit. Îmi place. ÎMI PLACE. Încă zece ani vă rog, și tot așa, pân-oi zice eu că nu mai pot! Fă ce-ți place și toată viața vei simți nu că muncești, ci că te joci. Spunea cineva că dacă n-am vrea decât să fim fericiți, asta ar fi ușor de realizat, dar vrem să fim mai fericiți decât ceilalți, și asta este aproape întotdeauna greu, pentru că îi credem pe ceilalți mai fericiți decât sunt.

Mă-ntreb dacă..
…dacă și vrei, și îți și place, se poate… orice?
Intr-o seară am avut spectacol, și gripă. (Febră, tuse, mici frisoane, tot tacâmul.) Nimic special, toți actorii au pățit treaba asta, într-o formă sau alta. Iar răspunsul actorului este de cele mai multe ori: da, sigur că joc. / nu nu, cum să anulam? – pe de o parte pentru că așa înveți din școală, că nu se joacă doar dacă ești mort sau la spital… pe de altă parte pentru că… se întâmplă o chestie.. stai în culise, aștepți să intri, pe-un scaun care își dârdâie șuruburile odată cu tine, amețit, descentrat, aștepți, apoi vine scena ta. Intri, joci, te joci, iar la o bucată de piesă, nici tu nu știi când, hop – ești întreg. Nici febră, nici frisoane, ți-a trecut (în cazul meu… tusea n-a trecut. Că fumez ca turcu’-ntre scene.), dar ideea e că se întâmplă treaba asta, cumva miraculoasă, că se duce naibii gripa. Sigur că după spectacol, răceala dracului vine-napoi, că nu plecase de tot. A plecat numai așaaa, cât ai avut tu de jucat. Sau poate că nu mai văzuse spectacolul. Și-a coborat în sală să vadă cum joci. Poate de-aia s-a și întors, că nu i-a placut deloc ce actor ești. Sigur că un biolog ar zice că de fapt adrenalina sau mai știu eu ce substanță din creier, te fac/e să nu mai simți febra, dar eu o țin pe-a mea: dacă și vrei, și îți și place, se poate… orice? ORICE?

Foto:  Adi Marineci pentru #selfie69

Vlad Logigan poate fi văzut în această toamnă pe marile ecrane. El este unul dintre rockstarurile din filmul #selfie69, care intră în cinema din 16 septembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro