7 aplicații must-have pentru iubitorii de Instagram

De Cristian Manafu pe
Iubim Instagram! Îl iubim pentru lucrurile frumoase pe care ni le aduce în față ochilor și pentru imaginile deosebite pe care ne lasă să le creăm. De altfel, Instagram este platforma social media cu cea mai rapidă ascensiune în România, în ultimii ani.

Astăzi adună în jurul sau peste 400.000 de români. Nu toți sunt însă creatori de conținut. Studiile mi-au arătat că, în România, cei mai mulți utilizatori preferă să tragă cu ochiul mai mult, să dea inimioare sau să comenteze.

Dar sunt și mulți oameni pasionați de fotografia cu telefonul mobil, care împărtășesc zi de zi fragmente din viață sau lucruri din jurul lor. Instagrammerii folosesc astăzi deopotrivă talentul înnăscut și o serie de aplicații, mobile în cele mai multe cazuri, pentru a crea imaginile care încântă mii sau milioane de urmăritori.

Am ales de aceea în acest articol să împărtășesc 7 aplicații utile pe care orice utilizator de Instagram ar trebui să le aibă.

Prime

În social media, este important să știi când e cel mai bine sa îți publici conținutul Prime îți arată pe zile cele mai bune ore pentru a posta imaginile.

Descarcă (iOS)

Instadown

Deși e o rețea de partajare a fotografiilor, Instagram nu te lasă să descarci imaginile în telefonul tău. O poți face însă prin această aplicație.

Descarcă (iOS | Android)

Layout

Aplicația oficială a Instagram pentru compunerea unor colaje din mai multe imagini. Ai la dispoziție 10 modalități de a combina pozele.

Descarcă (iOS | Android

Focalmark

Hashtag-urile sunt o parte importantă din viața unui instagrammer. Aduc like-uri și noi urmăritori. Folosite cu moderație, hashtag-urile au un efect benefic.

Descarcă (iOS | Android)

Boomerang

O altă aplicație din familia Instagram cu care te poți distra. Creezi mini-clipuri funny cu gesturi, mișcări sau momente. Iată un exemplu.

Descarcă (iOS | Android)

Typorama

Creezi citate cu imagini și litere elegante în câteva minute cu Typorama. Dacă ai un telefon cu Android, poți folosi Font Studio.

Descarcă (iOS)  

Gramblr

Aceasta nu este o aplicație pentru smartphones. Este o aplicație pentru PC sau Mac cu care poți pune de pe calculator imagini direct pe Instagram. Aplicația o găsiți pe acest Website

Foto: 123rf

Cristian Manafu este unul dintre cei mai cunoscuți analiști digital media din România. Blogger de 10 ani și consultant social media de 8 ani, Cristian urmărește cu atenție fiecare nou trend din lumea online și mobile, fiind o adevărată enciclopedie de studii și aplicații. Îl puteți întâlni la adresa www.manafu.ro   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro