Bebe Marian are nevoie de ajutor

De Unica.ro, pe

Mă numesc Marian Teofan Grierosu şi m-am născut la data de 17 aprilie 2010 în Iaşi. Am un frăţior în vârstă de 4 ani şi provin dintr-o familie unită în credinţă…
… tăticul meu fiind preot. Numele meu a fost ales în cinstea Maicii Domnului şi în omagiul părintelui Teofan Merla de la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi.

Născut cu leucemie

La data de 17 mai 2010, când aveam vârsta de o lună, părinţii m-au dus la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, pentru că eram palid şi refuzam să mănânc. Am fost internat la Terapie Intensivă şi după două zile am primit diagnosticul: Leucemie Acută Limfoblastică Congenitală cu celule precursoare B. Am fost transferat la secţia de Oncologie unde am început tratamentul cu chimioterapie Interfant 99, am răspuns la tratament şi am intrat în remisie, spre bucuria familiei mele şi surprinderea medicilor.

Sunt singurul copil din ţară cu leucemie congenitală care a supravieţuit. Majoritatea copiilor născuţi cu leucemie se sting după câteva zile. De la vârsta de o lună am suportat tratament cu chimoterapie, transfuzii de sânge, puncţii lombare şi medulare dureroase.  Dumnezeu şi Maica Domnului au fost alături de mine şi m-au ţinut în viaţă.

110.000 de euro costă viaţa unui copil

Pe tot parcursul tratamentului, la sugestia medicilor, părinţii mei au încercat să mă ducă în Italia. Protocolul meu de tratament prevede un transplant de celule stem hematopoietice după faza de consolidare. Riscul de recădere în cazul meu este foarte mare şi în ţară nu s-a făcut transplant alogen la un copil atât de mic.
Speranţa mea este acest transplant alogen în Italia, la spitalul San Matteo din Pavia.

Costul acestui transplant este de 110.000 de Euro, la care se adaugă costul căutării unui donator în registru, care variază între 10.000 şi 20.000 de Euro. Părinţii mei nu au aceşti bani, dar au multă credinţă în Dumnezeu şi speranţa că într-o zi voi fi sănătos.

Vă rog pe voi, oameni cu suflet mare, să ajutaţi la împlinirea visului dragilor mei părinţi: acela de a avea doi copii sănătoşi. Nu toţi oamenii au posibilităţi, dar pentru mine este foarte importantă şi rugăciunea. Sunt mulţi oameni buni care m-ar ajuta dacă ar şti povestea mea, aşa că vă rog să le-o spuneţi tuturor cunoscuţilor voştri.

Cu drag,
Bebe Marian

Donaţii:
Banca: BRD Iaşi – Agenţia Poitiers
IBAN: RO53 BRDE 240SV 65357502400 – RON
Titular: Grierosu Vasile

Foto: Shutterstock
Sursa: bebemarian.wordpress.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!