Pori dilatați – cum tratezi această problemă la salon

De Dana-Ruxandra Panghe pe 04 aprilie 2018
Porii dilatați pot avea un aspect extrem de inestetic pe ten. În plus, fondul de ten sau pudra pe care le aplici pot înrăutăți aspectul lor. Unica.ro a stat de vorbă cu un specialist în estetică și îți spune cum tratezi problema porilor dilatați la salon.

Vezi și: Cum să scapi de petele pigmentare cu un tratament la salon

„Cu siguranță aspectul porilor dilatați poate fi îmbunătăți prin efectuarea unor tratamente la salon“, ne încurajează Marina Aristotel, fondatorul unui institut de estetică. „Cel mai probabil, continuă specialistul, un ten cu pori dilatați este de fapt un ten deshidratat, ceea ce determină porii să capete un aspect foarte vizibil.“

Astfel, în primul rând trebuie să rezolvi și partea de hidratare – intern și extern –, apoi putem ajuta tenul cu diferite feluri de exfoliere, pentru că astfel forțăm pielea să se regenereze. Cele mai bune rezultate în momentul în care optăm pentru o exfoliere chimică sau o exfoliere prin hidrodermabraziune sunt: recăpătarea luminozității tenului, diminuarea porilor dilatați, dar și un refresh total al pielii.

Pe lângă exfolierea și hidratarea tenului, dacă există și problema comedoanelor pe ten, atunci trebuie să optezi și pentru curățare. Dacă ai un ten normal, fără probleme speciale, poți să optezi pentru curățarea tenului în orice salon. Dacă te confrunți cu un ten sensibil, cel mai indicat este să efectuezi curățarea tenului la sfatul dermatologului sau într-un institut de estetică, unde există echipe de medici care știu să gestioneze mai bine un ten cu probleme.

Foto: 123rf

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"