Obiceiuri care îți distrug imunitatea

De Consuela Stratulat pe 14 ianuarie 2015
Bacteriile și virușii nu sunt singurii dușmani ai sistemului tău imunitar. Uneori, alegerile pe care le faci zilnic slăbesc puterea organismului de a lupta cu boala. Vezi care sunt cele mai periculoase gesturi pentru imunitate.

Mănânci popcorn preparat la microunde! Aceste pungi conțin o mulțime de chimicale care slăbesc sistemul imunitar, potrivit cercetătorilor. Alege, mai bine, boabe de porumb naturale, pe care să le prepari pe aragaz. Ține cont că aceleași chimicale se găsesc și în oalele și tigăile care promit să îți prăjească alimentele fără ulei.

Te izolezi!

Oamenii care se simt singuri sau care sunt izolați din punct de vedere social se simt, deseori, stresați și deprimați. Aceste sentimente slăbesc sistemul imunitar și fac organismul mult mai vulnerabil în fața bolilor. Încearcă să ai o viață activă și păstreaă legătura cu prietenii și familia ta!

Nu dormi destul!

Somnul este cel mai bun prieten al sistemului tău imunitar. Când nu te odihnești bine, îți distrugi celulele care te protejează de viruși și bacterii, făcând mai ușoară apariția unei infecții. Încearcă să dormi 7-8 ore pe noapte.

Iei antibiotice!

Antibioticele îți slăbesc sistemul imunitar, așa că nu le lua decât la recomandarea medicului. Chiar dacă ajută la tratarea infecțiilor, îți atacă bacteriile sănătoase care trăiesc în sistemul digestiv și îți slăbesc sistemul imunitar.

Sursa foto: Shutterstock.

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie