În sezonul rece, răsfaţă-te cu bai aromate

De Diana Sorescu pe

Ce poate să fie mai plăcut şi mai relaxant decât o baie înspumată şi parfumată după o zi agitată? Creează-ţi propriul spaţiu de răsfăţ şi află de pe unica.ro reţete pentru băi-spa.

Globuleţe spumante cu ceai verde

Pentru a-ţi crea un mic centru Spa chiar la tine în baie, ai nevoie de câteva produse speciale. Le poţi cumpăra din magazinele de profil sau le poţi confecţiona chiar tu, fără prea mare efort. Aşadar, pentru globuleţele aromate cu ceai verde, vei avea nevoie de următoarele:

În sezonul rece, răsfaţă-te cu bai aromate1 şi 1/4 ceaşcă de bicarbonat de sodiu
1/2 cană cu zeamă de lămâie
2 linguri cu ulei de caise sau ulei de jojoba
1/2 lingură cu apă
4-6 picături de săpun verde, colorat (în cazul în care vrei un colorit deosebit)
2 linguri cu frunze de ceai verde, uscate şi mărunţite

Într-un bol încăpător amestecă toate ingredinetele. Din pasta rezultată modelează aşa numitele „bombe pentru baie”, pe care le vei aşeza pe o foaie de pergament sau o folie cerată, la uscat.

După trei zile de odihnă într-un loc uscat şi călduţ, globuleţele sunt gata! Umple cada şi lasă-le să se scufunde printre faldurile fierbinţi ale apei. Mirosul îmbietor şi spuma te vor relaxa pe dată!

Baie cu lapte şi petale de trandafiri

Meriţi să te răsfeţi precum o zeiţă, aşa că e musai să încerci această reţetă îmbietoare de baie aromată! În cada plină cu apă fierbinte, presară două căni pline cu lapte praf. Picură apoi trei linguri cu miere de albine, câţiva stropi de ulei mentolat şi jumătate de sticluţă cu esenţă de trandafiri.

La final, îmbie apa cu petale de trandafir. Dacă vrei, poţi să adaugi şi un spumant de baie, pentru ca experienţa să fie una luxoasă!

Săculeţi cu levănţică

Cât de minunată este aroma de lavandă ce pluteşte în aer precum un abur uşor şi parfumat! Bucură-te de proprietăţile benefice ale acestei plante cu ajutorul săculeţilor speciali pentru băile Spa. Vei avea nevoie de:

În sezonul rece, răsfaţă-te cu bai aromateUn mănunchi de levănţică uscată
Frunze uscate de rozmarin
Sare de mare grunjoasă
Ulei concentrat de caise
Esenţă de lavandă

Într-un săculeţ de bumbac pune florile uscate şi mărunţite şi sarea de mare. Amestecă-le bine, după care picură uleiul de caise şi esenţa de levănţică.

Închide ermentic săculeţul cu o panglică sau o sfoară. Când ai chef de o baie relaxantă, tot ce trebuie să faci este să îl scufunzi în apa fierbinte, iar aroma se va răspândi pe dată.

Baie tropicală

Scufundă-te în apa plăcută, închide ochii, deconectează-te total şi teleportează-te pe o insulă îndepărtată, un tărâm edenic, pictat cu valuri liniştite şi clare, palmieri şi nisip ca pudra de talc.

Şi ca să reuşeşti, ai nevoie de un mic stimulent: pune în apă un cocktail din fructe exotice (mango, lime, papaya, rodie, ananas) şi o cantitate generoasă de esenţe tropicale. Nu uita de spumant!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro