Designerii fac donaţii pentru victimele din Haiti

De Andra Pecingina pe

Tragedia populaţiei din Haiti a şocat întreaga lume, care s-a mobilizat instantaneu pentru a ajuta cu donaţii pentru cei afectaţi de cutremur. Celebrităţi din muzică, film şi acum modă …
… sunt cele care dau startul acţiunilor umanitare!

Ţi-am dezvăluit deja numele şi donaţiile vedetelor, acum urmează să îţi arătăm cum compasiunea este „la modă”!

Case de modă şi companiile de retail au cumulat eforturile lor cu cele ale vedetelor şi asociaţiilor caritabile pentru ca tragedia din Haiti să nu afecteze copiii acestei ţări.

Unul dintre primele nume care s-au mobilizat în acest sens este brandul Louis Vuitton, parte a trustului LVMH. Acesta a contribuit cu o donaţie de 100.000 de dolari pentru a ajuta asociaţia Crucea Roşie din Haiti cu alimente, apă, corturi şi truse medicale de urgenţă.

Calvin Klein
va face o donaţie corporate prin compania mamă, Phillips-Van Heusen, către asociaţia Salvaţi Copiii. De asemenea, ei au organizat şi o colectă de haine şi încălţăminte în magazinele lor din Statele Unite ale Americii, obiecte menite să ajute populaţia din Haiti să înfrunte mai uşor perioada de după cutremurul devastator.

Designerul Judith Leiber este cea la care apelează mereu vedetele atunci când îşi doresc accesorii spectaculoase pentru apariţiile pe covorul roşu. Anul acesta, poşetele rafinate dăruite de creatoare actriţelor Olivia Wilde şi Kristen Bell pentru gala premiilor Globurile de Aur vor fi licitate cu scopul de a dona sumele strânse unei fundaţii de ajutorare numită „Artists for Peace and Justice”.

Olivia Wilde, alături de Meryl Streep, Josh Brolin, Gerard Butler, Amy Poehler şi Jenna Fischer, au donat deja ţinutele complete purtate cu ocazia Globurilor de Aur 2010.
Lindsay Lohan contribuie şi ea prin marca ei de leggings 6126.  Lindsay a declarat pentru revista „People” „Este absolute îngrozitor ce s-a întămplat oamenilor şi copiilor din Haiti. Cred că fiecare companie ar trebuie să ajute prin donaţii pe cât posibil. Vă rog să ne ajutaţi să contribuim cu donaţii către „Children of Haiti” cumpărând un model de leggings „6126”. ”

Vedeta este  mândră să anunţe că va dona toate încasările către copiii defavorizaţi din Haiti printr-o organizaţie de care este pasionată, „Salvaţi Copiii”. Modelul de leggings „Fame 6126” va fi disponibil în magazine la preţul de 65 de dolari, iniţial vânzându-se la 90 de dolari, pentru o perioadă limitată, pentru a ajuta astfel victimele cutremurului din Haiti.

Asociaţia United Way beneficiază de sprijinul unui alt designer celebru, Ralph Lauren. Acesta a creat un model de tricou polo special pentru ca vânzările acestuia să ajungă la cei aflaţi în nevoie în Haiti. Haiti Relief Polo Shirt este disponibil pe website-ul Ralph Lauren.

Asociaţia „Soles4Souls” a câştigat de partea sa nume ca Jessica Simpson şi Havaianas. Jessica îşi va vinde o serie de pantofi la licitaţie pentru a putea dona banii victimelor din Haiti şi împreuna cu încă doi prieteni promovează o campanie de colectare de haine şi încălţăminte în acelaşi scop. Ea încurajează întreaga lume să facă „tot ce se poate pentru Haiti!”

Havaianas, marca braziliană de încălţăminte a trimis deja produse în valoare de câteva sute de mii de dolari către sinistraţii din Haiti, via „Soles4Souls”.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro