De ce este important să ai un echipament de calitate atunci când faci sport

Să faci sport este foarte important atât pentru sănătatea ta generală, cât și pentru bunăstarea mintală. Dar știai că este esențial și ce porţi în timp ce faci sport? Hainele pe care le folosești la antrenamente sau la sală pot avea un impact destul de mare asupra felului în care te simţi în timp ce faci mişcare dar şi după. Pe lângă faptul că echipamentul potrivit te va ajuta să intri în starea de spirit potrivită pentru a profita din plin de o sesiune de sport, acesta oferă și o serie de alte beneficii. Pentru a-ţi da singură seama de importanța alegerii unui echipament sportiv de bună calitate, îţi împărtășim câteva dintre avantajele purtării unor haine şi încălţări adecvate.

Mai multă încredere în tine

Îmbrăcămintea pe care o porţi contează foarte mult şi din punct de vedere psihologic, ceea ce îţi va îmbunătăţi performanţele fizice. Optând să porţi haine sport de bună calitate, potrivite activităţii fizice pe care o desfăşori, sunt mai multe şanse să intri în starea de spirit similară celei ale unui atlet profesionist.

Calitatea materialelor contează

Mişcarea, mai ales cea intensă, înseamnă şi transpiraţie iar acesta este un alt motiv pentru care ai nevoie de haine adecvate care îţi lasă pielea să respire şi nu se lipesc într-un mod neplăcut de corp. Marile firme de echipament sportiv investesc sume colosale în noi tehnologii pentru crearea unor materiale care elimină umezeala şi combat dezvoltarea bacteriilor. Chiar dacă astfel de haine sport au preţuri mai mari, trebuie să iei în considerare şi faptul că rezistă la numeroase spălări fără să le fie afectate forma sau elasticitatea. 

Confort sporit

Unul dintre principalele avantaje ale purtării echipamentului de antrenament potrivit este confortul. Este foarte neplăcut să mergi la sală sau pe terenul de sport purtând haine sau încălţăminte în care nu te simţi bine. Confortul este esenţial atunci când vine vorba de echipamentul sportiv. O pereche de adidași prea mici nu îţi va permite să parcurgi distanţe prea mari sau să îţi îmbunătăţeşti viteza, dacă, de exemplu, eşti pasionată de alergare. De asemenea dacă nu îţi alegi bustiere sport adecvate nu te vei simţi confortabil indiferent ce sport ai practica. O bustieră prea mică sau făcută dintr-un material cu o elasticitate redusă îţi va limita mişcarea, în timp ce una prea largă sau care se lărgește după câteva spălări nu îţi va oferi susţinerea de care ai nevoie atunci când te mişti. Aşadar, este esenţial să îţi alegi haine confortabile, care să se potrivească nevoilor corpului tău şi care să îţi permită să te mişti lejer.

Prevenirea accidentărilor

Tipul potrivit de îmbrăcăminte sport te va proteja de eventuale accidentări. Acest lucru poate fi posibil doar investind în echipamente cu un grad optim de rezistență la uzură, dar şi o compresie adecvată. În mod ideal, îmbrăcămintea de compresie ajută la protejarea mușchilor de posibile leziuni şi inflamații. De asemenea, un astfel de echipament previne formarea acidului lactic în ţesuturile musculare, ceea ce înseamnă că, indiferent de efort, în ziua următoare nu vei avea o febră musculară puternică şi îţi vei putea relua antrenamentul.

Încălţăminte corespunzătoare

În funcţie de sportul pe care îl practici, încălţările sunt mai mult sau mai puţin importante. Dacă joci tenis sau alergi distanţe lungi, este foarte important să investeşti în încălţăminte care îţi oferă o foarte bună amortizare, astfel încât să previi deteriorarea articulaţiilor. O simplă mişcare bruscă, în absenţa unui echipament adecvat, poate duce la o accidentare gravă, precum ruptura de menisc sau cea musculară, care te poate ţine departe de activitatea fizică pentru mult timp. 

Dincolo de design, echipamentele sportive de bună calitate înseamnă mai multă flexibilitate şi un confort sporit pentru tine, astfel încât să te bucuri pe deplin de toate avantajele unei activităţi fizice frecvente.

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Hervis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!