Cosmetice organice, ultimul trend in materie de ingrijire a tenului

De Iulia, pe

Nu o data in timpul ritualului tau de frumusete cotidiana te-ai intrebat daca nu cumva ingredientele chimice din produsele cosmetice afecteaza tenul. Uneori poate te-ai si privat de placerea de a …
… te farda, din acest motiv. Temerile si suspiciunile tale au ajuns la producatorii de cosmetice,care au venit cu o noua propunere: produsele organice.

Organic este mai mult decat natural

Termenul „natural” este unul dintre cei mai folositi in vocabularul cosmetic. Surprinzator, cosmeticele naturale sunt mai mult un mit fabricat de industria  frumusetii. In timp ce acest tip de produse pot contine numai 1% ingrediente naturale si nu se supun unui regulament strict, cele organice trebuie sa se respecte o legislatie severa. Producatorii pot afisa pe eticheta produsului cosmetic termenul „organic” doar daca ingredientele si procesul de fabricatie nu implica radiatii sau modificari genetice. Mai mult, plantele din care sunt extrase ingredientele sunt crescute in ferme special, amenajate departe de civilizatia dezlantuita si zonele industriale. Cultivatorii ingrijesc aceste plante a fara face uz de ingrasaminte chimice si pesticide. Prin urmare termenul de organic nu inseamna natural ci chiar mai mult de atat. Noua generatie de cosmetice organice este inovatoare prin faptul ca sunt realizate 95% din ingrediente naturale.

Farduri din morcovi

Ingrijorarea noastra nu este chiar neintemeiata cand vine vorba de farduri. In urma studiilor efectuate, cercetatorii britanici au descoperit faptul ca, anual, corpul nostru absoarbe doua kilograme de ingrediente cosmetice prin mucoasa din jurul ochilor si prin intermediul buzelor. Anumiti produsi, folositi in fabricarea fardurilor de pleoape precum talcul, parabenul sau metilul butil sunt trecuti pe lista neagra a ingredientelor cosmetice.

O varianta mai putin amenintatoare este machiajul mineral care are la baza elemente minerale. Spre deosebire de acesta, fardurile organice nu contin conservanti si sunt sunt un adevarat cocktail de vitamine. Printe vitaminele cu care iti poti rasfata si energiza tenul se numara vitamina A, extrasa din uleiul de morcov, vitamina C, oferita de citrice, vitamina E care se gaseste in cereale si avocado.

Pielea gandeste organic

Cand folosesti un astfel de produs pielea ta, unul dintre cele mai importante organe ale corpului, se bucura de mai multe avantaje. Cosmeticele organice aduc un aport ridicat de vitamine, nutrienti si antioxidanti care intaresc sistemul imunitar. Mai mult, se pare ca aceste cosmetice sunt mult mai bine identificate de organism. Daca ai pielea sensibila, acestea sunt mai mult decat recomandate. Cu alte cuvinte poti gusta din placerile unui machiaj de lux fara ca tenul tau sa aiba de suferit din pricina ingredientilor periculosi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!