Ce să faci ca să nu ți se oxideze accesoriile

De Consuela Stratulat, pe
Accesoriile care nu sunt din metale prețioase își pot schimba culoarea, în momentul în care ajung în contact cu pielea ta. Vezi ce trebuie să faci pentru a evita asta.

Accesoriile de pe piață arată tot mai bine și costă puțin, comparativ cu bijuteriile scumpe, însă nu întotdeauna rezistă. Multe dintre acestea, însă, își schimbă culoarea sau îți lasă pielea verde după doar câteva purtări. Acest lucru se întâmplă din cauza reacției dintre acidul pielii tale și metalul din care sunt făcute bijuteriile. În alte cazuri, crema pe care o folosești s-ar putea să fie principalul vinovat pentru oxidarea accesoriilor tale.

Este bine să mai știi că bijuteriile realizate din materiale ceva mai ieftine ar trebui să fie ferite de apă, pentru că altfel devin verzi. Există și un truc care te poate ajuta să îți păstrezi accesoriile ca noi mai mult timp. Aplică un lac de unde pe locul în care colierul, brățara sau cerceii intră în contact cu pielea, lasă-l să se usuce și vei vedea că nu își vor mai schimba culoarea când le vei purta. Repetă acest proces la fiecare câteva săptămâni și vei scăpa de probleme.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!