Semne că trebuie să îți schimbi medicul de familie

De Consuela Stratulat, pe
Medicul de familie este cel care trebuie să aibă grijă de sănătatea ta, iar dacă nu își face treaba bine, viața ta poate fi în pericol. Află cum îți dai seama că ar trebui să îl schimbi.

Nu pune preț pe timpul tău

Când mergi la medic, este normal să aștepți câteva minute, însă dacă stai, de fiecare dată, mult timp pe holuri, ar putea fi un semn că nu prea știe să se organizeze ori că are prea mulți pacienți. Dacă are mulți pacienți, înseamnă că este un medic bun, însă s-ar putea să nu îți acorde prea multă atenție, pentru a avea grijă de toată lumea, potrivit yahoohealth.com. Analizează bine problema și dacă ai impresia că sănătatea ta nu este supravegheată îndeaproape, poate este momentul să îți găsești un alt medic de familie.

Te face să simți că exagerezi

Medicul de familie ar trebui să îți poată răspunde la orice întrebare, fără să te facă să simți că exagerezi. Oboseala, durerea de spate, durerea de cap, schimbările de comportament, toate sunt simptome care trebuie tratate cu seriozitate, iar un medic bun știe să te liniștească, atunci când nu sunt motive de îngrijorare. Dacă te face să simți că întrebările tale nu sunt pertinente, este cazul să îți găsești un alt specialist.

Petrece puțin timp cu tine

O întâlnire obișnuită cu medicul tău de familie ar trebui să dureze între 20 și 25 de minute. Dacă vorbește la telefon în timpul tău sau se grăbește să termine, pentru a vedea pe altcineva, poate nu ți-ai lăsat sănătatea pe mâna cui trebuie.

Nu te poate ajuta

Dacă ai mers de mai multe ori la medicul de familie, fără să îți dea un tratament eficient ori o explicație pentru simptomele tale, este cazul să vezi pe altcineva. Durerile de cap sau amețelile, de exemplu, au numeroase cauze, însă un medic bun se implică și face tot ce poate pentru a găsi o soluție.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!