De ce este bine să faci baie cu ghimbir

De Consuela Stratulat pe
Ghimbirul este unul dintre cele mai populare condimente și are numeroase efecte benefice asupra sănătății. Vezi de ce este bine să faci baie cu ghimbir.

Ghimbirul este foarte eficient pentru detoxificare și este recomandat frecvent în curele pentru eliminarea toxinelor. Oamenii îl folosesc de mii de ani, datorită proprietăților lor anti-inflamatorii și conținutului ridicat de antioxidanți, potrivit beextrahealthynow.com.

Acest condiment nu este miraculos doar dacă acționează din interior, ci și din exterior. Baia de ghimbir este foarte bună pentru curățarea de toxine și metale grele. Pentru ca efectul să fie puternic, trebuie să adaugi în apă și un mineral puternic, precum sarea amară.

O baie într-un amestec de ghimbir și sare amară nu numai că îți detoxifică organismul, ci și permite absorbția megneziului și a sulfaților.

Cum pregătești baia de ghimbir

Pentru o astfel de baie, ai nevoie de:

  • ½ cană de ghimbir ras sau pudră de ghimbir
  • Câteva picături de ulei de ghimbir
  • O linguriță de ghimbir proaspăt ras într-o bucată de tifon
  • O cană de sare Epsom

Umple cada cu apă caldă, apoi adaugă ghimbirul, sarea Epsom și uleiul. Ar trebui să stai în amestecul obținut aproximativ 15-20 de minute. Nu îți face griji facă vei transpira și la câteva ore după baie, este perfect normal. Ai grijă, însă, să bei foarte multă apă după acest tratament.

Beneficiile băii cu ghimbir

Baia de ghimbir contribuie la o stare generală de bine, dar sunt și câteva lucruri concrete care se petrec în corpul tău, când o faci. Ghimbirul scade tensiunea arterială, te scapă de greață, ajută digestia și scade colesterolul rău. În plus, te scapă de spasmele musculare și calmează durerea provocată de artrită.

Principalul beneficiu al băii cu ghimbir este detoxificarea. Acest condiment te face să transpiri, astfel că elimini și substanțele toxice acumulare în corp. În plus, aburii și aroma eliberate în momentul în care ești în cadă îți desfundă nasul și te scapă de dureri de cap și amețeli. Este perfectă, deci, pentru momentele în care ești răcită.

Mirosul urât eliminat de corp este cauzat de substanțele nesănătoase pe care le consumi. Baia de ghimbir te ajută să scapi de ele, iar după, glandele sudoropare nu mai sunt atât de active. Parfumul eliberat în timpul băii va intra în porii pielii și te va face să miroși bine.

Baia de ghimbir este foarte benefică mai ales în perioada delicată a lunii, deoarece calmează durerile menstruale. Acționează și ca un calmant, astfel că dacă nu reușești să adormi, te poți răsfăța într-o cadă cu apă și ghimbir.

Ai grijă, însă! Dacă iei anti-coagulante, discută cu medicul tău, înainte să faci o baie cu ghimbir.

Sursa foto: thinkstockphotos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro