Cum te pot afecta uleiurile esențiale

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 03 martie 2020, 10:51
Uleiurile esențiale au devenit foarte populare în ultima vreme, dar cercetările au arătat că nu sunt foarte sigure pentru sănătatea ta. Află cum te pot afecta.

Uleiurile esențiale au proprietăți terapeutice extraordinare și sunt numeroase studii care să susțină asta. Există, însă, o serie de efecte adverse, de care ar trebui să fii conștientă, înainte să le folosești.

Uleiurile esențiale, periculoase pentru femeile însărcinate

Femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să fie foare atente când folosesc uleiuri esentiale. Uleiul de rozmarin și de lavandă nu ar trebui folosite niciodată de femeile însărcinate, nici măcar dacă sunt diluate.

Uleiurile esențiale irită pielea

O picătură de ulei de mentă, aplicată în spatele gâtului, te poate scăpa de o durere de cap, dar îți poate irita pielea. Multe alte uleiuri esențiale provoacă această reacție, dacă nu sunt diluate. Fă un test, înainte să îl aplici pe piele, pentru a te asigura că ești în siguranță. Printre cele mai periculoase uleiuri esențiale sunt uleiul de lemongrass sau de frunze de scorțișoară.

Uleiurile esențiale, periculoase pentru bolnavii cronici

Dacă suferi de boli cronice, ar trebui să eviți uleiurile esențiale, pentru că cea mai mică cantitate inhalată poate cauza probleme serioase de sănătate. Bolnavii de astm sau de boli ale inimii ar trebui să le evite, dacă nu sunt supravegheați de un aromoterapeut.

Nu trebuie să renunți la uleiri esențiale, dar folosește-le cu moderație și tratează-le ca și cum ar fi medicamente.

Sursa foto: thinkstockphotos.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!