Cum să îți cureți sângele cu urzici

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 30 iulie 2020, 11:20
Urzicile sunt folosite de sute de ani în medicină, datorită compușilor activi, care reduc inflamația. Vezi ce beneficii au aceste plante pentru sănătate.

Atât tulpina urzicii, cât și frunzele și florile sale au proprietăți medicinale. Această plantă este eficientă în tratarea bolilor tractului urinar și prevenirea formării de pietre la rinichi. Dacă ai astfel de probleme, este indicat să bei câte 3-4 căni de ceai de urzică pe zi.

Conține vitamina A, săruri minerale și enzime care stimulează înmulțirea celulelor roșii, fiind recomandată în tratarea anemiei. Urzicile purifică sângele și ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar primăvara este momentul ideal să le incluzi în alimentație. Studiile au arătat că această plantă scade nivelul de zahăr din sânge, așa că este recomandată bolnavilor de diabet.

Alte beneficii ale urzicilor

Urzica este bună și pentru starea de spirit, pentru că reduce depresia. La fel de indicată este și dacă suferi de probleme digestive ori constipație. Ceaiul de urzică curăță stomacul, intestinele și ficatul.

Urzicile întăresc sistemul imunitar, luptă împotriva reumatismului, sunt indicate pentru tratarea febrei, tuberculozei, cancerului la plămâni, bronșitei și bolilor articulare.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!