Cum refaci smalțul dinților în mod natural

De Consuela Stratulat, pe
Smalțul dinților este cel mai dur țesut din corpul uman, însă uneori se erodează. Vezi cum îl poți reface în mod natural.

Alimentația sănătoasă este cheia pentru a avea o dantură sănătoasă. Țelina și morcovii sunt cele mai bune legume pentru refacerea smalțului dinților, deoarece stimulează producția de salivă și distrug bacteriile. Pe aceeași listă intră și brânza, semințele de susan, ceaiul verde, ceapa sau ciupercile. Vitamina C este esențială pentru o dantură perfectă, iar dacă vrei să nu ai chiar nicio problemă, este indicat să bei multă apă.

Plante care ajută la refacerea smalțului

Dacă ți se pare că dinții tăi s-au subțiat, sunt anumite plante care te ajută să rezolvi această problemă. Coada-calului este folosit, de obicei, pentru a îmbunătăți densitatea osoasă, dar ajută și la refacerea smalțului și la întărirea unghiilor.

Lucerna este o altă plantă care ajută dinții. Este bogată în calciu și minerale care se absorb foarte ușor în organism, de aceea reface și întărește smalțul dinților. Proprietăți similare are și stejarul alb.

Ce să faci acasă ca să îți întărești smalțul

Pentru o dantură sănătoasă, spală-te pe dinți cu apă caldă și sare de mare de două ori pe zi. Sarea de mare îți calmează gingiile și îți remineralizează dinții.
O alimentație bogată în vitamine și minerale previne eroziunea smalțului de pe dinți și apariția cariilor.

Argila poate fi, de asemenea, folosită cu acest scot. O poți amesteca cu apă și cărbune activ, până când obții o pastă omogenă pe care trebuie să o aplici pe dinți.

După ce mănânci alimente acide, clătește-ți gura cu apă, pentru a neutraliza efectul pe care l-ar putea avea asupra dinților. Când bei băuturi carbogazoase, folosește un pai, pentru ca lichidul să ajungă în spatele cavității bucale și să nu îți atingă dinții.

Folosește o periuță mai moale când te speli, pentru că astfel vei reduce sensibilitatea dinților.

Încearcă oil-pulling-ul. Această metodă, care presupune să îți clătești gura pentru câteva minute cu ulei de cocos, îți protejează dinții de carii și întărește smalțul dinților.

Alimente care distrug smalțul dinților

Dacă vrei să ai dinți sănătoși, trebuie să te abții de la anumite alimente. Citricele sunt delicioase, însă favorizează eroziunea smalțului. De evitat sunt și băuturile carbogazoase, carnea , cafeaua, înghețata, dulciurile, chips-urile sau băuturile alcoolice. Boala de reflux esofagian duce, de asemenea, la eroziunea dinților.

Când smalțul dinților se deteriorează, vei avea dureri de câte ori vei mânca rece sau fierbinte. De asemenea, pe suprafața dinților vei putea observa zone neregulate. Mergi la dentist dacă te confrunți cu această problemă și fă unele schimbări în alimentație, pentru a avea dinți perfecți.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro