Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la anticoncepționale

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:44
Fie că vrei să rămâi însărcinată, fie că pur și simplu vrei să iei o pauză de la pilulele anticoncepționale, e foarte important să știi ce schimbări se produc în corpul tău când încetezi administrarea pastilelor.

Poți rămâne însărcinată imediat

Teoria conform căreia nu poți rămâne însărcinată imediat după ce nu mai iei anticoncepționale este falsă. Corpul tău elimină hormonii foarte repede – este o chestiune de ore, maxim 1-2 zile – și apoi organismul tău începe să funcționeze normal. Adică poți rămâne însărcinată imediat. Unii specialiști spun chiar că în primele 14 zile, dacă nu te protejezi cu ajutorul altei metode contraceptive, este chiar foarte ușor să rămâi însărcinată.

S-ar putea să dureze puțin până la apariția primei menstruații naturale

Menstruația din timpul tratamentului cu anticoncepționale nu era menstruația ta naturală, ci era rezultatul tratamentului cu pilule contraceptive.

Din momentul în care tu renunți la anticoncepționale, chiar dacă organismul elimină hormonii, corpului tău îi poate lua ceva timp să se acomodeze și să revină la starea sa inițială. Tocmai de aceea, există posibilitatea să nu ai imediat menstruație. Dacă la trei luni de la oprirea anticoncepționalelor nu ai menstruație, e cazul să mergi la medic.

Poți slăbi, te poți îngrășa sau poți rămâne la fel

Conform specialiștilor, o treime dintre femei slăbesc după întreruperea tratamentului cu anticoncepționale, o treime se îngrașă puțin și o altă treime nu suferă schimbări la nivelul greutății corporale.

S-ar putea să ai mai mult chef de sex

Este cunoscut faptul că anticoncepționalele inhibă ușor apetitul sexual, așadar după ce renunți la ele este foarte posibil ca libidoul tău să-și revină la normal.

Sânii tăi s-ar putea micșora puțin

Datorită hormonilor din anticoncepționale, sânii cresc puțin atunci când începi tratamentul cu pilule contraceptive. Dacă renunți la ele, e foarte posibil ca și sânii tăi să revină la forma lor inițială.

Menstruație mai lungă, crampe mai puternice

Dacă înainte de anticoncepționale menstruația ta dura mai multe zile, iar crampele cauzate de menstruație erau puternice, din păcate, aceste neplăceri sunt pe cale să revină în viața ta.

Atenție la acnee – ar putea reveni

Dacă ai luat anticoncepționale pentru a scăpa de acnee, iar problema ta s-a ameliorat pe perioada tratamentului, după ce renunți la ele e posibil ca acneea să reapară. În acest caz, cel mai bine ar fi să mergi la un dermatolog.

Foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!