Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

De Amelia Matei, pe
Un zâmbet frumos și sănătos nu poate fi menținut decât cu o grijă atentă – trebuie să alegi cu grijă periuța, pasta de dinți, apa de gură, ața dentară, să mergi la dentist periodic și să ai, desigur, un stil de viață echilibrat.

Însă, în ciuda a tot ceea ce știam până acum, zilele acestea am aflat că un lucru banal pe care foarte mulți dintre noi îl facem după periaj, mulți la indicațiile medicului stomatolog, ne-ar face mai mult rău decât bine.

Este vorba despre clătitul cu apă de gură. Deși acest obicei este unul cât se poate de sănătos pentru zâmbetul nostru, mulți spun că apa de gură nu ar trebui folosită niciodată după periaj, ci la o jumătate de oră după acesta sau între periaje.

Explicația se pare că stă în faptul că apa de gură „spală” toate substanțele benefice din pasta de dinți, substanțe care ar trebui să acționeze asupra dinților noștri imediat după periaj. Conform site-ului shefinds.com, apa de gură nu face altceva decât să anuleze efectul pastei de dinți, dacă este folosită imediat după periaj. De aceea, aceasta ar trebui folosită separat.

Trucuri pentru un zâmbet frumos

  • Schimbă-ți periuța de dinți la fiecare trei luni.
  • Atunci când te speli pe dinți, curăță-ți delicat și limba. Pe limbă sunt, de fapt, cele mai multe bacterii.
  • Mănâncă fructe și legume crude. Acestea te ajută să ai dinți sănătoși și te feresc de placa bacteriană.
  • Clătește-ți dinții cu apă după ce mănânci citrice. Acestea conțin substanțe acide care erodează, în timp, smalțul dinților.
  • Bea ceai verde. Este dovedit faptul că acesta conține anumiți compuși care împiedică formarea bacteriilor.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!