Beneficiile jucatului ca în copilărie

De Ana Munteanu pe
Dacă tu crezi că beneficiile jocului s-au terminat de îndată ce ai pășit în adolescență, te înșeli amarnic! E timpul să îl scoți la iveală pe copilul din tine! Timpul petrecut jucându-te ca pe vremea când nu știai tu foarte bine cum să-și legi șireturile îți va îmbunătăți starea fizică, psihică și chiar și productivitatea! Uite de ce!

Râsul ucide stresul

O porție zdravănă de râs, din când în când, scade considerabil nivelul stresuluiÎn urma mai multor studii și teste s-a confirmat ceea ce știam de ceva vreme: cortizonul – hormonul direct legat de stres  – se află la un nivel mult mai redus la persoanele care râd mai des. De fapt, chiar și dacă nu ești cu adevărat vesel și râzi, corpul nu știe asta: el doar preia semnalele vesele transmise de tine și se comportă ca atare, reducând durerile de cap, scăpându-te de stările de anxietate și ajutându-te să dormi mai liniștit. Că doar de aceea e tot mai răspândită terapia prin râs! De încercat cu încredere!

Dezvoltarea creierului

E un lucru binecunoscut faptul că jocurile care-ți puneau mintea la contribuție când erai în creștere sunt extrem de eficiente pentru dezvoltarea creierului. Atunci… de ce ne-am oprit din a le practica? Nu mai vrem să punem neuronii la treabă, să îi înmulțim? Ba cum să nu! Să ne punem pe produs materie cenușie, atunci! din fericire, Internetul abundă în tot felul de joculețe folositoare.

Creșterea productivității

Fiți sinceri! Așa-i că ședințele și întâlnirile de afaceri presărate, pe ici pe colo, cu câte o glumiță de destindere, cu o mică-mare porție de râs, au rezultat cele mai multe și eficiente rezultate și soluții? Barierele comunicării sunt date la o parte chiar și cu o singură glumă care destinde atmosfera și permite participanților la discuție să își exprime mai liber și mai sincer punctele de vedere.

O inimă mai sănătoasă

Joaca fizică  – de la dat în leagăne, la un meci de fotbal cu cei mici și până la jucat un badminton în parc – îți crește activitatea fizică. Și rezistența. Dacă devii mai activ – și mai ales în aer liber – , inima ta nu are decât să îți mulțumească pentru asta!

Relație îmbunătățită

Da, tot inima beneficiază direct de pe urma jucatului. Dar, de această dată, încelălalt sens. Dacă tu și partenerul tău de viață luați parte la tot felul de activități fizice împreună – de la o simplă alergare în parc cu câinele până la drumeții -, studiile arată că relația voastră  va fi tot mai solidă. Și discuțiile, poveștile spuse celor din jur despre întâmplările amuzante prin care ați trecut cresc nivelul endorfinelor din corp și vă sudează relația. Vă jucați/amuzați împreună, rămâneți împreună!

Foto: cuplu parc / shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro