7 fructe care reduc riscul de infarct

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 13:32
Fructele nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, pentru că sunt pline de nutrienți și fibre. Vezi care sunt cele mai bune pentru inimă.

Studii recente au arătat că fructele reduc riscul de infarct cu 40%, potrivit healthylivinghouse.com. Este, însă, important să alegi produse organice, care nu conțin pesticide.

Fructe de pădure

Afinele, zmeura și alte fructe de pădure sunt foarte sănătoase pentru inimă. Un studiu recent, efectuat pe femei un grup de femei cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani, a arătat că cele care au consumat fructe de pădure de cel puțin trei ori pe săptămână aveau un risc cu 32% mai mic de a suferi de infarct, potrivit health.com. Cercetătorii susțin că acest lucru se datorează unor compuși precum flavonoidele, care scad tensiunea aretrială și relaxează vasele de sânge.

Citrice

Femeile care consumă cantități mari de portocale și grepfrut au un risc cu 19% mai mic să facă un atac de cord. Citricele sunt bogate și în vitamina C, substanță care scade riscul bolilor cardiovasculare. Este, însă, indicat să consumi fructele întregi, deoarece sub formă de suc au o cantitate mare de zahăr.

Avocado

Avocado este un fruct delicios și extrem de sănătos, deoarece oferă organismului o cantitate importantă de grăsimi sănătoase. Asemenea uleiului de măsline, este foarte bogat în grăsimi monosaturate, care scad colesterolul. Avocado conține, de asemenea, și antioxidanți și potasiu. Îl poți mânca crud. Din avocado poti face un guacamole delicios si sanatos.

Rodiile conțin o cantitate mare de antioxidanți care ajută la curățarea arterelor. Un studiu efectuat pe bolnavi de inimă a arătat că pacienții care au consumat zilnic suc de rodii pe o perioadă de trei luni aveau o circulație mai bună a sângelui și un risc mai mic de a face infarct.

Mere

Merele conțin flavonoide care mențin sănătatea inimii, reduc depozitele de pe artere și scad colesterolul. Consumă cel puțin un măr pe zi, dacă vrei să fii sănătoasă. Aceste fructe se păstrează cel mai bine în frigider, unde rezistă până la 5-7 zile.

Banane

Dacă vrei o inimă sănătoasă, este indicat să mănânci banane. Sunt bogate în magneziu și potasiu, astfel că reduc tensiunea arterială. Se păstrează cel mai bine la temperatura camerei.

Kiwi

Sezonul acesta consumă cu încredere kiwi. Aceste fructe sunt delicioase dimineața, cu fulgi de ovăz, dar pot fi amestecate și în salate. Vitamina E și antioxidanții sunt substanțele cele mai sănătoase pentru inimă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!